Matematik

Reducér og isolér...

16. april 2008 af NTBay (Slettet)
Jeg har en opgave her, som jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal gribe an.

Reducér (x+y)^2-2xy, og isolér r i formlen l*r^2+p=q

Hvor starter jeg og hvor slutter jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2008 af dnadan (Slettet)

1
hint: første kvadratsætning

2
hint: træk først p fra, del med l og tag herefter kvadratroden på begge sider.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2008 af josemaria (Slettet)

Du starter med at finde din formelsamling frem, og slutter med et smil på læben, da du har klaret opgaven uden hjælp udefra.
Hint til opg 1:
(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Opg 2.
l*r^2+p=q <=> l*r^2=q-p <=> r^2=(q-p)/l <=> (så klarer du selv resten)

Brugbart svar (2)

Svar #3
16. april 2008 af 1234567ii (Slettet)

1.

(x+y)^2-2xy

=

(x+y)(x+y)-2xy

=

(x*x+x*y+y*x+y*y)-2xy

=

(x^2+2xy+y^2)-2xy

=

x^2+y^2

2.

l*r^2+p=q

=

lr^2+p=q

=

lr^2=-p+q

=

(lr^2)/(l)=(-p+q)*(1)/(l)

=

r^2=(-p+q)*(1)/(l)

=

r^2=(-p+q)/(l)

=

r=+-sqrt((-p+q)/l)


Håber det kunne hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2008 af 1234567ii (Slettet)

Er lektieguruerne på SP begyndt kun at give hints? Ingen endelig resultater og udregninger? :)

Jeg synes personligt at det er en god idé. Det får spørgerne mere ud af :)

Nu gav jeg ham det så, og jeres svar betyder derfor nok ikke så meget. Det vil jeg huske til fremover :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2008 af Pitzner* (Slettet)

#4 Ideen med at de kun giver hints, er formentlig at det er brugeren selv der skal løse opgaven :)

Svar #6
16. april 2008 af NTBay (Slettet)

Når man ser den på den måde er det jo let nok - det kan jeg godt se! Tak for hjælpen, så har jeg også lært lidt i dag (:

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#3,4

Hehe, ja. Det er jo ikke lektieguruen, her Dnadan, der skal lære at regne. Han burde kunne.

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. april 2008 af 1234567ii (Slettet)

#6

Det er godt med dig NTBay ;)

Svar #9
16. april 2008 af NTBay (Slettet)

Og forresten så er det vel op til en selv, om man vil lære noget eller ej. Nogen finder det nemmere med svaret, mens andre tager til takke med et hint, men i sidste ende er det vel os selv som bestemmer, om vi blot vil skrive af eller rent faktisk også lære noget (:

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. april 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Min holdning er generelt, at man først prøver med nogle små hints. Hvis dette ikke er nok, så gør man dem større. Hvis dette dog ikke er nok, så regnes lidt af opgaven, hvorefter spørgeren må se om han/hun ikke kan komme det sidste stykke :-)

Men det er forskelligt fra person til person, nogle vælger at regne meget for de andre, og andre, som jeg, vælger kun at give hints til at begynde med. Det vil spørgeren formegentligt lære mest af.

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. april 2008 af 1234567ii (Slettet)

#9

Og de fleste vælger bare at skrive af :)

Svar #12
16. april 2008 af NTBay (Slettet)

Ja, det rigtig nok! Mange vælger nok den nemme løsning, men i sidste ende går det jo ud over dem selv.
Personligt foretrækker jeg at prøve at løse opgaven selv, men lykkes det ikke, må jeg jo krybe til hjælp og den eneste hjælp jeg kan få foruden skolen er herinde, og jeg er nok bare typen som forstår tingene bedst, hvis jeg ser opgaven løst - men det skyldes måske også, at jeg har gjort mig selv mere forvirret end nødvendigt (:

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. april 2008 af Cille-muus (Slettet)

til den hvor man skal isoler r i formlen.. Hvorfor bliver resultatet r=+-sqrt((-p+q)/l) ?

Forstår ikke lige hvorfor det skal være kvadratroden af (-p+q).
Er der nogen som kan forklare mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. april 2008 af josemaria (Slettet)

Det er kvadratroden af hele udtrykket; og ikke kun af tælleren.

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. april 2008 af Cille-muus (Slettet)

okay.. men hvorfor skal der være en kvadratrod?
Det er det jeg ikke forstår? Skal der ikke være et r på højre side, hvis man på venstre side siger: r^2/r og det bliver til r?


Skriv et svar til: Reducér og isolér...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.