Matematik

enhedscirkel - hjælp !!

18. april 2008 af birisi (Slettet)
på figuren ses en enhedscirkel indtegnet i et koordinatsystem med begyndelsespunkt O. Punkterne E og P ligger begge på cirklen. Punktet E har koordinatsættet(1,0) og punktet P har førstekoordinaten 1/3. Vinklen mellem OP og OE kaldes v.

Bestem cos v , sin v og tan v

jeg har fået cos v til 1/3 fordi jeg kender førstekoordinaten til P

ved bare ikke hvordan jeg kommer videre nu .. :S

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2008 af peter lind

Brug cos^2(v)+sin^2(v)=1 og tan(v)=sin(v)/cos(v)

Svar #2
18. april 2008 af birisi (Slettet)

men hvordan skal man isolere sinus i den første du siger ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2008 af mathon

sin(V) = +-sqrt(1-(cos(V))^2) = +-sqrt(1-((1/3))^2) = +-sqrt((1-(1/9))

sin(V) = +-sqrt(8/9) = +-sqrt((2^2*2)/3^2) = +-(2/3)sqrt(2)

tan(V) = sin(v)/cos(V) = +-((2/3)sqrt(2)/(1/3)) = +-((2/3)sqrt(2)*3)

tan(V) = +-2sqrt(2)

Skriv et svar til: enhedscirkel - hjælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.