Matematik
Et råb om hjælp
19. april 2008 af
Leysen (Slettet)
Jeg sidder med min sidste matematikaflvering og har et problem. Opgaven lyder:
En funktion er løsning til differentialligningen
y' = 2x+5-y
og linjen med ligningnen y =1 er tangten til grafen for f.
Bestem forskrift for f.
Ja, men hvordan?
En funktion er løsning til differentialligningen
y' = 2x+5-y
og linjen med ligningnen y =1 er tangten til grafen for f.
Bestem forskrift for f.
Ja, men hvordan?
Svar #1
19. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Løses som y'+f(x)*y = g(x), hvor f(x)=1 og g(x)=2x+5
Integrationskonstanten findes idet y'=0 og y=1, så 0=2x+5-1 <=> x=-2
Grafen går altså igennem punktet (-2,1).
Integrationskonstanten findes idet y'=0 og y=1, så 0=2x+5-1 <=> x=-2
Grafen går altså igennem punktet (-2,1).
Skriv et svar til: Et råb om hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
