Matematik
sandsynlighedsfunktion
20. april 2008 af
stræber-pigen (Slettet)
p_U (s)= p_V (t) = { 1/k , hvis s,t tilhører {1,...,k} og 0 ellers
p_U,V (s,t) = p_V (t) *p_U (s) = { 1/k^2 , hvis s,t tilhører {1,...,k} og 0 ellers
Hvordan finder vi
P(U+V = s) ??
p_U,V (s,t) = p_V (t) *p_U (s) = { 1/k^2 , hvis s,t tilhører {1,...,k} og 0 ellers
Hvordan finder vi
P(U+V = s) ??
Svar #3
20. april 2008 af peter lind
Det er da muligt at der findes en smartere metode; men ren umiddelbart kan jeg ikke se nogen. Eller synes jeg også den er rimlig nem.
s=1. Kan ikke optræde så P(U+V=1)=0
s=2. Muligheder U=1, V=1
s=3. Muligheder U=1, V=2; U=2, V=1
s=4. Muligheder U=1, V=3; U=2, V=2; U=3, V=1
...
Denne jævne stigning fortsætter til et maksimum, hvorefter antallet af muligheder falder fordi V ikke kan blive større end k.
s=1. Kan ikke optræde så P(U+V=1)=0
s=2. Muligheder U=1, V=1
s=3. Muligheder U=1, V=2; U=2, V=1
s=4. Muligheder U=1, V=3; U=2, V=2; U=3, V=1
...
Denne jævne stigning fortsætter til et maksimum, hvorefter antallet af muligheder falder fordi V ikke kan blive større end k.
Skriv et svar til: sandsynlighedsfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
