Matematik

Monotoniforhold

20. april 2008 af testbruger (Slettet)
Hejsa

Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave trin-for-trin!

Bestem monotoniforholdet for funktionen f(x)=-x^3-3x^2+9x

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af dnadan (Slettet)

1. Bestem f'(x)
2. Løs f'(x)
3. Lav en fortegnsundersøgelse af f'(x)
4. Konklusion

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Start med at løse: f'(x)=0

Undersøg så grafens forløb med en monotonilinie.

Og skriv til sidst intervallerne op,

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af dnadan (Slettet)

#1 rettelse:
2. Løs f'(x)=0

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2008 af mathon

f'(x) = -3x^2-6x+9

ekstrema kræver
f'(xo) = -3xo^2-6xo+9 = 0



Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2008 af mathon

monotoni:
for x<-3 er f'(x).., hvorfor f(x) er monotont .......
for -3<x<1 er f'(x).., hvorfor f(x) er monotont .......
for x>1 er f'(x).., hvorfor f(x) er monotont .......

Svar #6
20. april 2008 af testbruger (Slettet)

Kan stadigvæk ikke rigtigt finde ud af det:(

Bl.a. det med at diffenrentiere!

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 Så skal du øve dig på reglerne.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2008 af mathon

f(x)=-x^3-3x^2+9x

f'(x) = -3*x^(3-1) - 3*2*x^(2-1) + 9*1*x^(1-1) = -3*x^2 - 3*2*x^1 + 9*1*x^0 = -3*x^2 - 6*x^1 + 9*1 = -3x^2 - 6x + 9

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2008 af mathon

-3xo^2-6xo+9 = 0 ....2.gradsligning med rødderne ?....

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.