Matematik
matematikhjælp
07. september 2004 af
cs (Slettet)
hej vil høre om der er nogle der vil hjælpe med denne opgave.
fk(x)=x+k*e^x
gøre rede for at for positive værdier af k er fk voksendeog har værdimængden R.
Her har jeg isoleret K.
og får k=1/e^x, her kunne jeg selvfølgelig bare sætte diverse positve tal ind, men når der står at jeg skal redegøre bliver jeg lidt i tvivl, er der nogle der ved hvad jeg kan gøre. derudover får jeg at vide at jeg skal gøre rede for at for negative værdier af k har fk en størsteværdi og bestem udtrykt ved k værdimændgden for fk, som jeg også har lidt svært ved håber nogle kan hjælpe.
fk(x)=x+k*e^x
gøre rede for at for positive værdier af k er fk voksendeog har værdimængden R.
Her har jeg isoleret K.
og får k=1/e^x, her kunne jeg selvfølgelig bare sætte diverse positve tal ind, men når der står at jeg skal redegøre bliver jeg lidt i tvivl, er der nogle der ved hvad jeg kan gøre. derudover får jeg at vide at jeg skal gøre rede for at for negative værdier af k har fk en størsteværdi og bestem udtrykt ved k værdimændgden for fk, som jeg også har lidt svært ved håber nogle kan hjælpe.
Svar #1
07. september 2004 af erdos (Slettet)
Sagde du ikke før, at du ikke har lært at differentiere?
Svar #2
07. september 2004 af frodo (Slettet)
forstår ikke hvordan du isolerer k. Hvilken ligning isolerer du den ud fra?
du differentierer funktionen og får
f'(x)=1+ke^x
Det du så mangler nu, er at vise at f'(x) er positiv for k>0.. Burde være en smal sag!
du differentierer funktionen og får
f'(x)=1+ke^x
Det du så mangler nu, er at vise at f'(x) er positiv for k>0.. Burde være en smal sag!
Svar #3
07. september 2004 af cs (Slettet)
ja men skal jeg bare sætte værdier ind og så sige at det er nok.
Skriv et svar til: matematikhjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
