Kemi

Havvand.

20. april 2008 af Anything (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til et par opgaver, som jeg håber I vil hjælpe mig med.

Jeg tror I har brug for at se opgave et (udregningerne), for at hjælpe med de andre.

1) Beregn stofmængden af AgNO3 i det tilsatte volumen 0,0500 M AgNO3. Hvor stor en stofmængde Ag+ er der tilsat?
C=n/V <=> n=c*V
n = 0,0500 M * 0,0111 L = 0,000555 mol.


Nu har jeg brug for hjælp:
2) Hvor stor en stofmængde Cl- indeholder 25,0 mL fortyndet havvad?

3) Beregn [Cl-] i fortyndet havvand?

4) Hvad er [Cl-] i ufortyndet havvand?

På forhånd tak!

Svar #1
20. april 2008 af Anything (Slettet)

Hjælp, tak. :)

Svar #2
20. april 2008 af Anything (Slettet)

Er 2'eren bare 0,000555 mol / 0,025?
.. Eller kan jeg få lidt hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af Klonny (Slettet)

Hey.

Det dejlige er, at forholdene mellem dine to stoffer er ækvivalente.
Dvs. sige forholdet er det samme (1:1).
Derfor er svaret på opgave 2, det samme som i opg., nemlig 0,000555 mol.

I den næste opgave (3) ville jeg regne det om til koncentrationen af stoffet.
Altså c = n/v
Derved bliver c = 0,000555 mol/0,025 L
c = 0,0222M ( i det foryndede havvand )

I opgave 4 kommer det jo an på i hvilket forhold du har fortyndet væskerne, men hvis vi som eks. siger, at de er fortyndet 1:10, da ganger du bare med 10!
Dvs. 0,0222M * 10 = 0,222M

Håber det hjalp.

Venlig Hilsen
Klonny

Svar #4
21. april 2008 af Anything (Slettet)

#3

Altså jeg har skrevet noget med 11,1 mL under Volumen 0,0500M AgNO3, er det dét tal jeg skal bruge i opgave 4? :)

Svar #5
21. april 2008 af Anything (Slettet)

Når der står: "Overfør 25,0 mL havvand med pipette til en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op med demineraliseret vand til mærket på kolbens hals. Efter grundig omrystning er det fortyndede havvand klar til brug" - Hvor meget fortyndet er det så? Altså, hvad skal man gange med i 4'eren? (:

Skriv et svar til: Havvand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.