Matematik

UHM

20. april 2008 af Marie-lp (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig med at løse denne opgave?

2x-6y/x^2-6xy+9y^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Du kan bruge kvadratsætninger til nævneren ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

x^2 + 9y^2 - 6xy
=
(x+3y)^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Rettelse:
x^2 + 9y^2 - 6xy
=
(x-3y)^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Og prøv så at kig på tælleren om du ikke kan omskrive nogle tal og sætte noget udenfor parentes..

Kan fortælle dig at resultatet bliver:
2/(x-3y)

Svar #5
20. april 2008 af Marie-lp (Slettet)

Tak :) Men det er hele opgaven. Jeg er elendig til opgaver uden hjælpemidler :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Jeg har NÆSTEN serveret hele løsningen for dig, du mangler kun et skridt eller 2!

Som sagt, prøv og se om du kan omskrive tælleren ved at sætte noget (et tal) udenfor parentes.
6=2*3

Skriv et svar til: UHM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.