Matematik

UHM

20. april 2008 af Marie-lp (Slettet)
Grafen for en eksponentielt voksende funktion f går gennem punkterne P(-1,5/4) og Q(1,20).

Bestem forskriften for f.

Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af ibibib (Slettet)

Bestem a og b i forskriften. Det har du vel to formler til?

Svar #2
20. april 2008 af Marie-lp (Slettet)

Jeg har intet materiale, og opgaver uden hjælpemidler kan jeg overhovedet ikke :s

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af ibibib (Slettet)

Du har to muligheder:
1. Husk formlerne til at beregne a og b.
2. Indsæt punkterne i forskriften og løs to ligninger med to ubekendte. Denne mulighed kræver at du kan reducere.

Svar #4
20. april 2008 af Marie-lp (Slettet)

Ja. det kan jeg desværre ikke. :( Det står meget sløjt til med opgaver UHM.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2008 af Frederikke90 (Slettet)

P(-1,5/4) og Q(1,20)

x1 = -1.5
x2 = 1
y1 = 4
y2 = 20

a = den x2-x1'nde rod af y2/y1

b = y1/a opløftet i x1'nde..

Husk de to formler..

Svar #6
20. april 2008 af Marie-lp (Slettet)

Tak. Hvordan finder jeg formlerne?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Det burde stå i din bog..

Svar #8
20. april 2008 af Marie-lp (Slettet)

Under hvad? hvad hedder det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Det er en eksponentielfunktion.
Slå det op i stikordsregisteret.

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2008 af ibibib (Slettet)

Eksponentielle funktioner.

Skriv et svar til: UHM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.