Matematik

Haster - stamfunktion!

20. april 2008 af H89M (Slettet)
Hej jeg sidder her med en aflevering til i morgen, og kan simpelthen ikke finde ud af en opgave, så håber i kan hjælpe:
opgaven lyder:
En funktion f er bestemt ved

f(x)=x+(1/x) , x>0

Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F(1)=3,5.

Håber i kan hjælpe hurtigst muligt.

Hilsen H89M

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af ibibib (Slettet)

F(x) = ½x²+ln(x)+k.
Beregn selv k.

Svar #2
20. april 2008 af H89M (Slettet)

Jamen sætter du så bare 1 ind på x'es plads?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Bestem stamfunktionen.
Løs ligningen F(1),
Bestem k.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2008 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #5
20. april 2008 af H89M (Slettet)

så jeg tager ikke helt fejl hvis jeg på lommeregnere skriver:

solve(3,5=ln(1)+((1^2)/(2))+k, k)

og så x=3


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2008 af Frederikke90 (Slettet)

Korrekt :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2008 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #8
20. april 2008 af H89M (Slettet)

Sejt. :)
Mange tak!

Skriv et svar til: Haster - stamfunktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.