Matematik
diffferentialligning.. hjælp, haster
21. april 2008 af
Cille-muus (Slettet)
Hej. Har oprettet det samme indlæg tidligere. Er der ikke nogen som kan hjælpe mig lidt? Please..
Der er givet følgende differentialligning
y'-2y=4x^2-4x.
Nogle af løsningerne til denne differentialligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.
a) Bestem en ligning for den kurve, som disse ekstremumspunkter vil tilhøre.
- Jeg kunne ikke finde ud af a)
b) Bestem den løsning til differentialligningen, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat.
- Ved ikke om det her er rigtig.
a(x)=-2 --> A(x)=-2x
b(x)=4x^2-4x
y(x)=e^(2x)*integral(4x^2-4x)dx+ce^(2x)
= (4x^3/3 - 2x^2+c)*e^(2x)
Der er givet følgende differentialligning
y'-2y=4x^2-4x.
Nogle af løsningerne til denne differentialligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.
a) Bestem en ligning for den kurve, som disse ekstremumspunkter vil tilhøre.
- Jeg kunne ikke finde ud af a)
b) Bestem den løsning til differentialligningen, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat.
- Ved ikke om det her er rigtig.
a(x)=-2 --> A(x)=-2x
b(x)=4x^2-4x
y(x)=e^(2x)*integral(4x^2-4x)dx+ce^(2x)
= (4x^3/3 - 2x^2+c)*e^(2x)
Svar #1
22. april 2008 af ibibib (Slettet)
a) y '=0 så 0-2y=4x^2-4x osv.
b) y '=0 og y=0 så 0=4x^2-4x. Dette giver et punkt på grafen.
b) y '=0 og y=0 så 0=4x^2-4x. Dette giver et punkt på grafen.
Skriv et svar til: diffferentialligning.. hjælp, haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
