Matematik

Polynomier

23. april 2008 af pepmax (Slettet)
Er der en der kan hjælpe mig med en praktisk opgave om polynomier?

Har sat i lang tid, og kan ikke finde ud af hvordan det skal stilles op:

Opgaven lyder således:

En virksomhed sælger en varetype til en pris på 2000,- pr stk. Virksomhedens omkostninger består af en fast del og en variabel del, og kan ud fra solgte varer x, udtrykkes som: omkostninger=5x^2+87500
Bestem ud fra disse oplysninger hvor stort et salg virksomheden skal have for at få overskud, samt hvor mange varer de skal sælge for at opnå det største overskud - hvor stort bliver dette overskud?


Hjælp :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

x-antal solgte møbler giver jo omsætning for 2000*x kr.

Hvis du sætter omkostninger lig med omsætning, kunne du måske finde ud af resten selv?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

Overvej, hvordan overskud er defineret?

Herefter er der to veje, toppunktsformlen(lettest) eller differentialregning.

Svar #3
23. april 2008 af pepmax (Slettet)

Hvordan bruger jeg TP fomlen så?

Kaqn jeg lave den til en andengrads funktion og så finde a,b og c og så TP? - og er TP så svaret på det største overskud?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Facit:


50 møbler skal sælges for at opveje omkostninger.
den maksimale profit er ved salg af 200 møbler.


Prøv at regne ud selv.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#3 det er en 2.gradsligning. og ja, y-koordinatet for TP vil være det maksimale overskud :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

#4 møbler? Digter du lige videre? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2008 af mathon

indtægt ved et salg på x enheder
2000*x

omkostninger ved samme:
5x^2+87500

fortjeneste f(x) = 2000*x-(5x^2+87500)

f(x) = -5x^2+2000-x-87500 og x>0

f(x)>0 kræver
-5x^2+2000-x-87500>0 og x>0

grafen for y = f(x) er en grennedadvendende parabel, for hvilken
gælder
y>0 mellem rødderne .....


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

#5
nok nærmere et andengrads polynomium :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#6 jeg læste lige din profil ;)

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

#9 Nårh, hvilket så minder mig om, at jeg hellere må få det rettet, arbejde der nemlig ikke længere :P

Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.