Matematik

potensfunktioner (hjææææælp).

23. april 2008 af Mette12 (Slettet)
Hej
Kan i hjælpe med følgende. Det er uden hjælpemidler!

Find skæringspunkterne imellem potensfunktionen x^2 og den lineære funktion der går igennem punkterne (2,4) og (5,1)

Jeg har prøvet, men forstår det simpelthen ikk:/

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2008 af Fætter Guf (Slettet)

Brug de to punkter til at finde en lineær funktion

Denne funktion sættes lig x^2 og løs så ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

Find den lineære funktionen igennem de to punkter og løs herefter ligning f(x)=g(x) (dine to funktioner sættes lig hinanden)

Svar #3
23. april 2008 af Mette12 (Slettet)

hmmm ok.. prøver lige

Svar #4
23. april 2008 af Mette12 (Slettet)

Jeg har beregnet forskriften for den lineærfuntion hvilke jeg fik til:

f(x)=(-1)x+6

skal jeg så sætte dem ligmed hinanden på denne måde:
(-1)x+6 = x^2

hvis det også er denne måde, forstår ikke helt hvordan jeg skal isolere x som er på venstre side. Altså kan man godt sige at det x på venstre side ryger på højre side, og dermed bliver højre side så til x , da x'et på venstre side har skiftet fortegn.

vil det rigtige resultat være:
5

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg vil lave det om til en andengradslignin så der står:
x^2+x-6=0
Så finder du diskriminanten, og bagefter beregner du x, ved brug af
x=(-b+-kvadratroden(d))/(2a)
Good luck

Skriv et svar til: potensfunktioner (hjææææælp).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.