Matematik

poly

24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Goddag, lidt hjælp :)

Et polynomium er givet ved p(x)=3x^3+ax^2-8

Bestem tallet a, så -2 er rod i p?

Påforhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af sigmund (Slettet)

The same old story... Udnyt, at p(-2)=0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2008 af mathon

Bestem tallet a, så -2 er rod i p
er
ensbetydende med
bestem tallet a,


p(-2)=3(-2)^3 + a(-2)^2-8 = 0 ......

Svar #3
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, ja, hvordan skal jeg finde a med den?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad med at løse ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Ethvert polynomium har højst n rødder, bevis det I unge herrer #1 #2 :)

Svar #6
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Det er jeg med på:

p(-2)=3(-2)^3 + a(-2)^2-8 = 0

Hvad sker der så derefter?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2008 af dnadan (Slettet)

3(-2)^3 + a(-2)^2-8 = 0
Løs ligningen...


Svar #8
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

kan ikke rigtig løse den?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2008 af dnadan (Slettet)

#8
Det er en ganske almindelig førstegrads ligning. Prøv nu lige at reducere lidt, så er det lettere at overskue.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2008 af sigmund (Slettet)

Du må kunne løse en ligning med én ubekendt! Sætter du -2 ind for x, og sætter lig 0, får du ligningen 3*(-2)^3+a*(-2)^2-8 = 0. Resten må du klare...

Svar #11
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Jeg skal virkelig have øvet mig i de ligninger.

3(-2)^3 + a(-2)^2-8=0

Kan den reduceres til dette her?

3^3+a^2-8=0

-28=0

Svar #12
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Er det rigtig:

x=8

Svar #13
24. april 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Er det rigtig:

a=8

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. april 2008 af ibibib (Slettet)

ja

Skriv et svar til: poly

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.