Matematik
stamfunktion
26. april 2008 af
Rikke89 (Slettet)
Hej (:
Jeg sidder med et problem, som jeg håber, der er nogen, der kan hjælpe mig med. Som en del af en opgave skal jeg finde stamfunktionen af følgende (uden lommeregner):
ln(1+2x)-(1/3)x
Nogen, der kan hjælpe mig?
Jeg sidder med et problem, som jeg håber, der er nogen, der kan hjælpe mig med. Som en del af en opgave skal jeg finde stamfunktionen af følgende (uden lommeregner):
ln(1+2x)-(1/3)x
Nogen, der kan hjælpe mig?
Svar #1
26. april 2008 af dnadan (Slettet)
S ln(1+2x)-(1/3)x dx = S ln(1+2x) dx - S(1/3)x dx
Til første integrale, benyt her integration ved substitution, hvor t=2x+1. Til det andet benyt her reglen S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)+k.
Til første integrale, benyt her integration ved substitution, hvor t=2x+1. Til det andet benyt her reglen S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)+k.
Svar #2
26. april 2008 af Rikke89 (Slettet)
Tak. Men stamfunktionen til (1/3)x er vel bare (1/6)x^2?
Skriv et svar til: stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
