Matematik
Forskrift for f
27. april 2008 af
MP7 (Slettet)
Jeg skal bruge et datasæt til at bestemme en forskrift.
Udover datasættet for t og N har jeg flg. oplysninger: Sammenhængen mellem N og t er den relative væksthastighed 1/N * dN/dt samt at forskriften kan tilnærmestevis beskrives som en lineær fkt.
er der okay at løse dette som en "normal" lineær fkt., idet jeg i næste opg. skal opstille en diff.ligning?
Udover datasættet for t og N har jeg flg. oplysninger: Sammenhængen mellem N og t er den relative væksthastighed 1/N * dN/dt samt at forskriften kan tilnærmestevis beskrives som en lineær fkt.
er der okay at løse dette som en "normal" lineær fkt., idet jeg i næste opg. skal opstille en diff.ligning?
Svar #1
27. april 2008 af dnadan (Slettet)
hint:
1/N*dN/dt=at+b
konstanterne a og b findes ved lineær regression.
1/N*dN/dt=at+b
konstanterne a og b findes ved lineær regression.
Svar #2
27. april 2008 af MP7 (Slettet)
Når jeg har fundet a og b, så indsætter jeg det i at + b, og er det så løsningen?
Svar #4
27. april 2008 af MP7 (Slettet)
Super. Ta:)
I den næste opgave skal jeg opstille en diff.lign. af N som fkt. af t. Skal det gøres på formen: dy/dx + h(x) * y = g (x) ??
I den næste opgave skal jeg opstille en diff.lign. af N som fkt. af t. Skal det gøres på formen: dy/dx + h(x) * y = g (x) ??
Skriv et svar til: Forskrift for f
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
