Matematik

integralregning

06. maj 2008 af KristinaDue (Slettet)

F(x)=
x
S(1/(2* kvadratroden af t) + 2t)dt
1

Bestem f(4)

...Jeg forstår ikke hvad "t" betyder, skal den bare forblive ubekendt eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

t er vel bare en variabel ligesom x? Men du har skrevet opgaven sjovt op. Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvordan det skal læses.

Hvis f(4) skal bestemmes, skal du vel også bare differentiere F(x).

Svar #2
06. maj 2008 af KristinaDue (Slettet)

Jeg skal vel ikke differentiere, men integrere f(x) og så indsætte 4 på x's plads.. men så er det jeg ikke helt forstår det for så bliver t jo blot stående hele tiden..

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

du skriver F(X) = en masse ting.

Jeg går ud fra, at S er et integraletegn? Hvorfor står det ensomme x, så udenfor lige over? Skal det ganges på?

Når der spørges om f(4), må der jo være tale om den afledte funktion. kan vi blive enige om det?

Svar #4
06. maj 2008 af KristinaDue (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg skulle have skrevet det anderledes op.
Men det jeg mener er det bestemte integrale af funktionen som du nok kan læse, fra 1 til x..
Så det er altså en af grænserne x`et står for.

Så sætter jeg vel fire ind på x's plads og udregner, men så er det så jeg bliver i tvivl med "t" ?

Det skal hele vejen igennem være lille f of ikke F(x) det er en fejl fra min side, måske det der har gjort det forvirrende

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2008 af mathon

HELT formelt:

F(x)=

x
S(1/(2sqrt(t))+2t)dt = sqrt(x)+x^2 -(sqrt(1)+1^2) = sqrt(x)+x^2-2
1


f(x) = F'(x) = 1/(2sqrt(x))+2x

f(4) = 1/(2sqrt(4))+2*4

Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.