Musik

Logaritme regneregler

06. maj 2008 af AJoker (Slettet)
A=B(1+x)ophævet i n, x skal isoleres
Tænkte at man kunne bruge ln(a^n)=n•ln(a, men ud over det er jeg i uråd

Svar #1
06. maj 2008 af AJoker (Slettet)

Jeg kunne måske efter at have taget ln til begge sider, dividere ln(B(1+x) på begge sider for at komme af med ln igen

Svar #2
06. maj 2008 af AJoker (Slettet)

kan det passe at x bliver x=A/(B•n)-1?

Brugbart svar (2)

Svar #3
06. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

A=B(1+x)^n
<=>
A/B=(1+x)^n
<=>
log(A/B)=log(1+x)*n
<=>
log(A/B)/log(1+x)=n

Brugbart svar (2)

Svar #4
06. maj 2008 af mathon

A = B(1+x)^n

(1+x)^n = (A/B)

1+x = (A/B)^(1/n)

x = (A/B)^(1/n) - 1

Brugbart svar (2)

Svar #5
06. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg ville tage den n'te rod på begge sider for at slippe af med (1+x)^n, så der bare står (1+x). Herfra deler du så med B og trækker 1 fra på begge sider..

Ps. Måske skulle dit indlæg ligge i matematik forrumet. Det har ikke voldsomt meget med musik at gøre ;)

Brugbart svar (2)

Svar #6
06. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Nåh, du skulle bare isolere x.

A=B(1+x)^n
<=>
A/B=(1+x)^n
<=>
(A/B)^(1/n)=1+x
<=>
(A/B)^(1/n)-1=x

Brugbart svar (2)

Svar #7
06. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Og så er jeg bare så langsom til at korrigere mig selv!

Skriv et svar til: Logaritme regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.