Dansk
Metrik
07. maj 2008 af
Leah84 (Slettet)
Hej Jeg sidder med en sang og skal bestemme rytmen altså metrikken. Det er skiften mellem trykstærk og tryksvag..
Men jeg har et problem jeg kan ikke finde ud af om dette er korrekt.
Eksempel: Tryksvag: u Trykstærk: -
Jeg render mig en maraton om dagen....
u - u u - - u u - - u
vågner op badet i sved
- u u - u u - u
Hvis detter er rigtigt kan man så sige at der er flest trykstærke altså trokæer ?? Eller er der nogen der kan hjælpe??
Knus
Men jeg har et problem jeg kan ikke finde ud af om dette er korrekt.
Eksempel: Tryksvag: u Trykstærk: -
Jeg render mig en maraton om dagen....
u - u u - - u u - - u
vågner op badet i sved
- u u - u u - u
Hvis detter er rigtigt kan man så sige at der er flest trykstærke altså trokæer ?? Eller er der nogen der kan hjælpe??
Knus
Svar #1
07. maj 2008 af TanteOda (Slettet)
Jeg kan ikke lade være at tænke, at musik-eksperter måske har nemmere ved at svare på dit spørgsmål end dansk-nørder. Det er bare en tanke - selv undgår jeg selv emnet helst. Blot en idé :-)
TanteOda
TanteOda
Svar #2
11. maj 2008 af Bruger slettet (Slettet)
For mig ser dine forslag helt forkerte ud, hvis
u = Tryksvag
- = Trykstærk
Hvis maraton-eksemplet skal siges rytmisk, ville jeg gøre det således:
Jeg render mig en maraton om dagen....
u -uu u -uu u -u
Altså blandet: tryksvag + daktyl, tryksvag + daktyl, tryksvag + trokæ
vågner op badet i sved
uu- -u u-
anapæst + trokæ + jambe
Hvor:
JAMBE: u -
TROKÆ: - u
ANAPÆST: u u -
DAKTYL: - u u
For whar it is worth, det er længe siden jeg har beskæftiget mig med det :)
u = Tryksvag
- = Trykstærk
Hvis maraton-eksemplet skal siges rytmisk, ville jeg gøre det således:
Jeg render mig en maraton om dagen....
u -uu u -uu u -u
Altså blandet: tryksvag + daktyl, tryksvag + daktyl, tryksvag + trokæ
vågner op badet i sved
uu- -u u-
anapæst + trokæ + jambe
Hvor:
JAMBE: u -
TROKÆ: - u
ANAPÆST: u u -
DAKTYL: - u u
For whar it is worth, det er længe siden jeg har beskæftiget mig med det :)
Svar #3
11. maj 2008 af Bruger slettet (Slettet)
Med hjemmelavet 'lydskrift', hvor de store bogstaver betegner trykstærkt vil ovenstående se sådan ud:
jeg REN-der mig en MA-ra-ton om DA-gen
våg-ner OP BA-det i SVED
jeg REN-der mig en MA-ra-ton om DA-gen
våg-ner OP BA-det i SVED
Skriv et svar til: Metrik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
