Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Budgettering
07. maj 2008 af
KMoestrup (Slettet)
Hej, håber at kunne få lidt hjælp på denne opg.
Budgettering
Peter og Ulrik er i gang med budgetteringen for 2007. De har allerede udarbejdet et budgetforslag, men de er ikke umiddelbart tilfredse med det budgetterede resultat. Derfor har de udarbejdet 2 nye budgetforslag til hver af varegrupperne OPTIK og URE. En model til udarbejdelse af budgettet fremgår af bilag 5.
Varegruppen OPTIK
Budgetforslag A
Salgspriserne for OPTIK nedsættes med 5 %. Det får afsætningen til at stige med 15 %.
Budgetforslag B
Kostpriserne for OPTIK reduceres med 5 % pga. leverandørskift, og salgspriserne nedsættes med 2 %. Det får afsætningen til at stige med 4 %.
Varegruppen URE
Budgetforslag C
Salgspriserne for URE nedsættes med 10 %. Det får afsætningen til at stige med 15 %.
Budgetforslag D
Kostpriserne for URE nedsættes med 5 %, hvis Bach Ure & Optik A/S selv importerer varerne fra fabrikanterne i Schweiz og Japan. Dette får ingen indvirkning på afsætningen eller salgspriserne
Budgettering
Varegruppen OPTIK
Budgetforslag A Foreløbigt Ændring Ændring Budget
budget i pris i mængde 2007
kr. kr.
Nettoomsætning 8.456.860
- Vareforbrug 4.590.943
Bruttofortjeneste 3.865.917
Varegruppen OPTIK
Budgetforslag B Foreløbigt Ændring Ændring Budget
budget i pris i mængde 2007
kr. kr.
Nettoomsætning 8.456.860
- Vareforbrug 4.590.943
Bruttofortjeneste 3.865.917
Varegruppen URE
Budgetforslag C Foreløbigt Ændring Ændring Budget
budget i pris i mængde 2007
kr. kr.
Nettoomsætning 4.600.435
- Vareforbrug 2.502.394
Bruttofortjeneste 2.098.041
Varegruppen URE
Budgetforslag D Foreløbigt Ændring Ændring Budget
budget i pris i mængde 2007
kr. kr.
Nettoomsætning 4.600.435
- Vareforbrug 2.502.394
Bruttofortjeneste 2.098.041
er gået helt i stå, aner ikke hvad jeg skal gøre.
nogle der kan hjælpe?
Budgettering
Peter og Ulrik er i gang med budgetteringen for 2007. De har allerede udarbejdet et budgetforslag, men de er ikke umiddelbart tilfredse med det budgetterede resultat. Derfor har de udarbejdet 2 nye budgetforslag til hver af varegrupperne OPTIK og URE. En model til udarbejdelse af budgettet fremgår af bilag 5.
Varegruppen OPTIK
Budgetforslag A
Salgspriserne for OPTIK nedsættes med 5 %. Det får afsætningen til at stige med 15 %.
Budgetforslag B
Kostpriserne for OPTIK reduceres med 5 % pga. leverandørskift, og salgspriserne nedsættes med 2 %. Det får afsætningen til at stige med 4 %.
Varegruppen URE
Budgetforslag C
Salgspriserne for URE nedsættes med 10 %. Det får afsætningen til at stige med 15 %.
Budgetforslag D
Kostpriserne for URE nedsættes med 5 %, hvis Bach Ure & Optik A/S selv importerer varerne fra fabrikanterne i Schweiz og Japan. Dette får ingen indvirkning på afsætningen eller salgspriserne
Budgettering
Varegruppen OPTIK
Budgetforslag A Foreløbigt Ændring Ændring Budget
budget i pris i mængde 2007
kr. kr.
Nettoomsætning 8.456.860
- Vareforbrug 4.590.943
Bruttofortjeneste 3.865.917
Varegruppen OPTIK
Budgetforslag B Foreløbigt Ændring Ændring Budget
budget i pris i mængde 2007
kr. kr.
Nettoomsætning 8.456.860
- Vareforbrug 4.590.943
Bruttofortjeneste 3.865.917
Varegruppen URE
Budgetforslag C Foreløbigt Ændring Ændring Budget
budget i pris i mængde 2007
kr. kr.
Nettoomsætning 4.600.435
- Vareforbrug 2.502.394
Bruttofortjeneste 2.098.041
Varegruppen URE
Budgetforslag D Foreløbigt Ændring Ændring Budget
budget i pris i mængde 2007
kr. kr.
Nettoomsætning 4.600.435
- Vareforbrug 2.502.394
Bruttofortjeneste 2.098.041
er gået helt i stå, aner ikke hvad jeg skal gøre.
nogle der kan hjælpe?
Svar #1
09. maj 2008 af sarfro (Slettet)
Når der står at salgspriserne nedsættes med 5 %, ganger ud nettoomsætningen med 0,95.Afsætningen stiger med 15 %, dette betyder at du skal gange netteomsætningen med 1.15, udover de 0.95 som du allerede har ganget med.
Når det er kost priserne, er det samme princip, dog skal du kigge på vareforbruget og ikke nettoomsætningen. Dog skal du også huske at gange med afsætningen, dog er det hvis ikke tilfældet i budgetforslag d.
Så budgetforslag for b er:
Nettoomsætning 8.456.860 x 0.98 x 1.04 = ny nettoomsætning
- Vareforbrug 4.590.943 x 0.95 x 1.04 = ny vareforbrug
Bruttofortjeneste 3.865.917 = ny nettoomsætning - ny vareforbrug
Det er ikke så svært. Noget mere tricky når man skal analysere bruttoavanceprocent for de enkelte varegrupper.
Håber det var en hjælp.
Når det er kost priserne, er det samme princip, dog skal du kigge på vareforbruget og ikke nettoomsætningen. Dog skal du også huske at gange med afsætningen, dog er det hvis ikke tilfældet i budgetforslag d.
Så budgetforslag for b er:
Nettoomsætning 8.456.860 x 0.98 x 1.04 = ny nettoomsætning
- Vareforbrug 4.590.943 x 0.95 x 1.04 = ny vareforbrug
Bruttofortjeneste 3.865.917 = ny nettoomsætning - ny vareforbrug
Det er ikke så svært. Noget mere tricky når man skal analysere bruttoavanceprocent for de enkelte varegrupper.
Håber det var en hjælp.
Skriv et svar til: Budgettering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
