Matematik

Integralregning

08. maj 2008 af frjor2 (Slettet)
Hej folkens,

Sidder med en lille integralregnings opgave, somjeg ikke kan få til at passe med facit listen, og min lærer har også lidt problemer, så ville lige høre om i kunne give mig et hint til hvordan jeg skal gribe denne opgave an:

Et terræn skal over en strækning på 10 km planeres, således at det bliver vandret.

Tæerrænet har i dag en "profil-linje", der kan angives ved følgende funktion:

f(x) = 0,00003(3x^3-27x^2+45x+75)

f(x) angiver terrænhøjden og x er afstanden i vandret linje i km.

Du skal bestemme en forskrift for den endelige "profil-linje", idet det er en forudsætning at der ikke bliver brugt mere jord end der er til stede.

Det var opgaven, håber i kan hjælpe mig og min lærer.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Find arealet A under grafen for f(x) fra 0 til 10. Det må nu gælde, at

A = 10km * h, hvor h er den ubekendte, som skal findes. Den nye funktionen er så:

f_ny(x) = h

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Siger facitlisten f_ny(x)=0,0045 ?

Svar #3
08. maj 2008 af frjor2 (Slettet)

Nej, men der er det resultat min lærer og jeg får.

Facitlisten siger 0,0025

Kunne tyde på en fejl i facitlisten?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2008 af morgenjonte (Slettet)

Er ikke 100% sikker men vil gætte på at forskriften for den endelige profillinje er en konstant, da terrænet skal planeres.
Hvis vi så ønsker at bruge al jorden kan vi opstille følgende:

bestemt_int(f(x), 0, 10) = bestemt_int(k, 0, 10)

Vi skal så finde k.

Venstre side i ligningen ovenfor udregnes på lommeregner til 0,045 og indsættes:

0,045 = bestemt_int(k, 0, 10)

0,045 = 10k - 0k

k = 0,0045

Så vil gætte på at svaret er at forskriften bliver:

g(x) = 0,0045

Hvilket giver en terrænhøjde på 4,5 meter.


(Skal lige siges at jeg ikke har været i nærheden af integralregning i et års tid, så garanterer ikke for at det er rigtigt, men det må facitlisten afgøre :) )

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Vores lærer har opdaget mange fejl i facitlisten ved Preben Madsens "Teknisk Matematik". Derfor har vores lærer bevist styret os uden om alle de opgaver med fejl i facitlisten, og Opgave 421 er én af de opgaver.

Svar #6
08. maj 2008 af frjor2 (Slettet)

Mange tak -Zeta-,

Skal takke fra min lærer også. Han er bare glad for at det ikke var ham der var galt på, ligeså er jeg.

Også tak til dig morgenjonte, for at prøve at hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2009 af Leifersej (Slettet)

har prøvet at bruge mathcad, hvor jeg indtastede følgende:

f(x):= 0,00003(3x^3-27x^2+45x+75)

integralet fra 0 til 10 f(x)dx = 0,450000000000000

men skriver du:

integralet fra 0 til 10. f(10)dx, så giver den 0,2475000000000000

Hvad betyder det????


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.