Matematik

Andengradsolynomium

08. maj 2008 af Plooki (Slettet)
Det oplyses om et 2. grads poly at det har rødderne 9 og 5.
Og det går gennem (7,4)
HVad er forskriften `?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Benyt:

f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2008 af dnadan (Slettet)

hint: f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor du kender r1,r2,samt et punkt (x0;f(x0)), heraf kan a nu beregnes.

Svar #3
08. maj 2008 af Plooki (Slettet)

ja, hvad gør jeg når a så er beregnet, hvordan finder jeg b og c ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Indsæt i selvsamme formel, hvorefter det KAN VÆLGES at gange ud, dette er dog ikke nødvendigt.

Svar #5
08. maj 2008 af Plooki (Slettet)

jamen b og c er jo ikke i den formel ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2008 af mathon

jooo - som anvist i #4 - ved at gange ud -

f(x) = y = a(x-r1)(x-r2) = a(x^2-(r1+r2)x+r1*r2) = ax^2-a*(r1+r2)x+a*r1*r2)
eller

y = ax^2 + (-a*(r1+r2))x + a*r1*r2)

hvor
b = (-a*(r1+r2))
c = a*r1*r2




Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2008 af mathon

parentessjusk rettes
y = ax^2 + (-a*(r1+r2))x + a*r1*r2

Skriv et svar til: Andengradsolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.