Studievejledning

klage over afsluttende årskarakter

09. maj 2008 af parisa (Slettet)
Hej

Hvornår kan man senest klage over årskarakter? det drejer sig om afsluttende (3g) årskarakter.

parisa

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2008 af Romulus (Slettet)

Kan man klage over en afsluttende årskarakter?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Hvor meget er du gået ned i karakter siden sidste karaktergivning?

Brugeren Fixer henviste engang til en artikel, som jeg har gemt linket til: http://www.apa.org/journals/features/psp7761121.pdf

Svar #3
09. maj 2008 af parisa (Slettet)

Jeg er ikke gået ned i karakter. Jeg er derimod overbevist om at jeg burde gå op i karakter.
rektor mente ikke om man overhovedet kan klage over en årskarakter - men hvad så hvis den ikke er fair?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2008 af Romulus (Slettet)

Tvivler på, man kan klage over, man ikke er steget i karakter..

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2008 af hiat (Slettet)

Enig med Romulus, i så fald bliver det dit ord mod din lærers, og hvis din lærer ikke har nogen historie med at give unfair karakterer (selv hvis din lærer har fået klager over unfair karakterer!), er din sag meget svag.

Men trøst dig selv med, at een karakter på eksamensbeviset ikke gør den store forskel alligevel - undtagen hvis det er -3. Og giv den gas til eksamen.

Svar #6
10. maj 2008 af parisa (Slettet)

#5 For mit vedkommende gør den en stor forskel. Faktisk en afgørende forskel. Det er den eneste karakter der forhindrer mig at læse videre på uní - og det jo slemt!
Hvis man er blevet fejlvurderet,hvis karakteren ikke afspejler ens "daglige arbejde" - så virker det da underligt at man ikke kan klage?!
Det er en afgørende karakter, og den ene lærer har tidligere givet udtryk for at jeg godt kunne få en højere karakter.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2008 af hiat (Slettet)

#6
Hvad er dit spørgsmål? Hvis du føler, at du er blevet uretfærdigt behandlet, så skal du da helt klart klage. Svarene i denne tråd afspejler bare et objektivt synspunkt: Du har fået samme karakter som ved sidste standpunkt, og derved bliver det meget svært at bevise, at du fortjener en bedre karakter.
Hvis dit snit hænger i den ene karakter, hvad har du så tænkt dig at gøre, hvis du til eksamen får 7, hvor du har forventet 10? Hvis dine fejlmarginer er så små, så skulle du nok have planlagt det hele bedre.

Og for at svare #0: Jeg vil råde dig til at kontakte dit gymnasium hurtigst muligt, da de sikkert vil hjælpe dig med datoer, formalia etc.

Svar #8
10. maj 2008 af parisa (Slettet)

#7 Der er tale om idræt på c-niveau, dvs. ingen eksamen. Jeg fik 7. Sidste år fik jeg 10. Jeg lagde ud med lidt fravær i starten af skoleåret, og lidt gennem året, pga. sygdom, men det burde ikke være nok til at ikke at give en højere karakter end 7, når (og nu ved jeg godt man ikke skal sammenligne) andre får 10 får meget mindre.
Min spørgsmål er om det rent "lovmæssigt" er muligt at klage?
Det er ikke kun karakteren i sig selv - selve undervisning har været forfærdelig, men principielt er det jo kun karakteren der betyder noget for mig. Den betyder faktisk rigtig meget for mig. Jeg har kontaktet rektor, men han var på vej ud af døren og vidste i øvrigt ikke om man overhovedet kunne klage - det er det jeg gerne vil have be-/afkræftet.

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Naturligvis kan du klage over en årskarakter. Men du får ~ikke~ medhold så længe din karakter ikke indistinkt er faldet mindst ét trin.

Hvis din klage til rektor ikke behandles retfærdigt, kan du jf. kap. 15 i stx-bekendtgørelsen klage til Undervisningsministeriet.

Hvis det handler om...

"Jeg syns jeg har fortjent bedre karakter! F.eks. har Jakob ikk' sagt nær så meget i timerne som mig, men han får 10! Jeg er blevet uretfærdig behandlet. Hjælp mig!!!!".

...så skal du nok læse den artikel jeg linkede til i #2.

Svar #10
11. maj 2008 af parisa (Slettet)

#9 Det handler det ikke (umiddelbart) om. Der ligger meget mere i det, men det kan du (og rektor) selvfølgelig ikke vide noget om.
Det handler om en "undervisning" der slet ikke kan kaldes for undervisning(!) og lærere med manglende kompetancer, både hvad angår undervisning og karaktergivning.
Og ja, der er blevet givet højere karakterer til andre som ikke er på samme niveau som jeg er, men uanset hvad de ville have fået, 2 eller 12, vil jeg stadig klage om min egen karakter.
Og jeg synes derfo ikke er man uden videre kan sige at fordi man kke er faldet at man ikke kan klage (- få medhold). Problemet ligger i at min ene lærer hele tiden siger "du er der aldrig" når man forsøger at tale med hende, og min anden lærer har givet udtryk for at der ikke skulle være noget problem i at jeg skulle stige i karakter.
Hvordan skal man bevise at karakteren bliver givet efter hvor meget man "møder" op (og hvor meget man, ja for at sige det rent "fedter" for læreren - hvilket man jo ikke rigtig kan bruge som argument..)?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#10.
Det er klart, at hvis man kun i ringe grad møder op til den pågældne lærers lektioner, så kan man ikke forvente, at det ikke har konsekvenser for lærerens bedømmelse af eleven.

Hvis klagen mere handler om den pågældne læres undervisning, vil det være mere oplagt, at skrive en fælles klage til rektor.

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Generelt tror jeg ikke det har nogen effekt, at klage til rektor over en lærers kompetencer.

Trivia: I slutningen af 1g, skrev 11 elever fra min klasse fælles under på, at de var utilfrese med matematiklærerens undervisning. Klagen blev behandlet af rektor og læreren tog den konstruktive kritik til sig (og har i øvrigt ændret sig siden), men fire elever valgte at droppe ud i protest.

Svar #13
12. maj 2008 af parisa (Slettet)

#11 / 12

I teorien er jeg jo ligeglad med undervisningen - jeg skal alligevel aldrig mere have idræt - men den karakter der er blevet givet vil hænge på mig resten af livet.
Jeg tror heller ikke at en klage der udelukkende går på undervisningen giver pote. Folk gider jo heller ikke at brokke sig over noget de er færdige med. Men jeg er jo nødt til at komme med mere end blot "jeg fortjener en bedre karakter" for at få rektor til at lytte til mine ord. Spørgsmålet er bare hvad!? Jeg ved at jeg selv "taler sandt og har ret", men hvordan i alverden skal jeg få medhold? Mine lærere vil jo fyre al mulig af som de ikke har sagt noget om hele året...

Skriv et svar til: klage over afsluttende årskarakter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.