Tysk

ein/eine/einen

10. maj 2008 af katten11 (Slettet)
Hvordan finder jeg ud af, om det er ein/eine/einen

ex: Ich habe eine Auto

Brugbart svar (2)

Svar #1
10. maj 2008 af BellisBlomsten (Slettet)

Det kan du ved at analysere din sætning. Du finder dit udsagnsled (habe) dernæst finder du dit grundled (ich) og så siger du "was habe ich" og du har en bil, som altså bliver dit genstandsled (das Auto), eftersom at det er akkusativ så blive det til ein Auto.

Brugbart svar (2)

Svar #2
11. maj 2008 af Mette12 (Slettet)

Først analyserer du, derefter finder du hvilke kasus det er nominativ/akkusativ/gebetiv/dativ. Og udfra det og kønnet kan du se hvad det skal hedde.
I dette tilfælde hedder det:
Ich habe ein Auto.

habe=udsagnsled
Ich=grundled
Auto=intetkøn+akkusativ, så derfor ein Auto

Brugbart svar (4)

Svar #3
23. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Det hedder : Ich habe ein Auto - jeg har en bil.
Grundleddet er Auto , derfor skal det stå i akku. som i intetkøn hedder ein.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2015 af kirstinwhen (Slettet)

jeg forstår ikke det her


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2015 af Stygotius (Slettet)

ad #3. Bankier

Dette svar kunne ikke være mere forkert og vildledende.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2015 af Stygotius (Slettet)

# 0 Katten

Hvis du giver mig din mailadrsse, vil jeg sende dig en oversigt  ein-eine-ein


Skriv et svar til: ein/eine/einen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.