LaTeX

Initialer i indholdsfortegnelse

11. maj 2008 af Balthazar (Slettet)
Hey

Jeg er lige pt. igang med at skrive på eksamensrapporten til Teknik A. som min makker og jeg skal aflevere 16. Maj.
Vores lærer kræver at initialerne for den i gruppen der har lavet det pågældende afsnit, er skrevet med i indholdsfortegnelsen. Kan det lade sig gøre at få dette sat på efter sidenummeret, altså som en ny række ude til højre. Har søgt og prøvet med diverse kommandoer, også ved at lave en ny kommando. Men jeg kan virkelig ikke få det til at virke.

Jeg tænker noget i denne stil:
sec.   title           side      initial
1.   Forord          3          MVJ
2.   Indledning    4          TFAN
osv.

Er der nogen der kender en løsning?

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Ja, hvis du siger, hvilken dokumentklasse du bruger (please say memoir), så er løsningen nok lige om hjørnet (og så kommer daleif sikkert og spørger om minimalt eksempel under henvisning til TeX FAQ).

Svar #2
12. maj 2008 af Balthazar (Slettet)

"documentclass[a4paper,10pt]{article}"
Ja så ryster du nok på hovedet nu hehe. Men har aldrig haft tid til at grave dybere ned i LaTeX, så de forsekllige klasser er ikke noget jeg har styr på. Men jeg vil da lige kigge videre på det ;)

Brugbart svar (2)

Svar #3
12. maj 2008 af daleif (Slettet)

Ikke for noget, men er det ikke nemmest at skrive det ind pr. haandkraft bagefter?

Det er ikke noget som bliver videre nemt at lave, jeg har ikke lige pt. nogen fantastiske ideer til hvordan man skal loese dette.

Nogen der ved om det er et stoerre krav?

Det at det ikke er memoir goer det endnu mere boevlet. Saa bliver vi noedt til at skrive det enten son \section{....\initialer{...}} og saa faa omkodet \section saaledes at argumentet fra \initialer kun skrives i ToCen, hvilket slet ikke er nemt, da vi nok bliver noedt til at omkode hele ToCen. I memoir kunne vi slippe noget nemmere om ved det, da \section har tre argumenter i stedet for de normale to. Men herefter har man saa problemet med at faa det placeret paent, hvilket igen er nemmere med memoir.

Brugbart svar (2)

Svar #4
12. maj 2008 af daleif (Slettet)

med stoerre krav mener jeg om det er udbredt rundt omkring?

Brugbart svar (2)

Svar #5
12. maj 2008 af daleif (Slettet)

Saa laenge at man ikke anvender auto-headers i dokumentet saa ser det ud til at foelgende kunne anvendes

\documentclass{article}
\DeclareRobustCommand\initialer[1]{\marginpar{#1}}
\pagestyle{plain}
\begin{document}
\tableofcontents
\makeatletter
\DeclareRobustCommand\initialer[1]{\@gobble}
\makeatother
\section{forord\initialer{lm}}
sdf
\ newpage
\section{forord\initialer{lm}}
sdf
\ newpage
\section{forord\initialer{lm}}
sdf
\end{document}

den virker ikke naar det kommer headere med som anvender titlerne fra section. Kan heller ikke helt love hvad det sker hvis ToCen bliver mere end en side lang.

Men som naevnt saa ville jeg egentlig bare gaa lowtech paa denne, skriv det ind i haanden til sidst. Det er alligevel et temmeligt latterligt krav, hvordan kan de tjekke hvem der har skrevet hvad? Man har jo vaeret samme om det alligevel.

Svar #6
12. maj 2008 af Balthazar (Slettet)

Fra vores oplæg/oversigt over indhold:
"Indholdsfortegnelse
Alle afsnit skal fremgå
Ansvarliges initialer skal fremgå"

Men jeg er ret sikker på at det ikke er et krav fra UVM.

Men ja umiddelbart vil jeg også mene at det at skrive det ind i hånden er noget nemmere. Har kigget en smule på memoir nu, og den kom ik med noget godt resultat alene det ved at vise ToC. Desuden så kunne jeg heller ik bruge fancyhdr of some reason.
Prøvede også igår at omkode section / ToC - puha siger jeg bare hehe...
Det bliver i hånden, medmindre der lige er en der kender en simpel løsning - gider heller ikke til at bruge vildt meget tid på rapportopsætning, det er jo indholdet der tæller ;)

Brugbart svar (2)

Svar #7
12. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Tag et kig på http://peecee.dk/upload/view/113610. Det er en lille rapport jeg lavede sidste efterår. Der er bemærket, hvem har skrevet hvilket afsnit; hvad synes du om måden det er gjort på? Løsningen er meget simpel, som for eksempel:

\chapter{Implementation\\{\small\emph{Author: Sigmund}}}

Med article-klassen bliver det så \section i stedet for \chapter.

Gruppeeksaminer er afskaffet, så alle skal have en individuel bedømmelse. Dette med initialerne er en måde at komme udenom dette krav ved små opgaver; ved større opgaver vil man typisk holde en mundtlig "eksamen", som mere er en formalitet end en rigtig eksamen.

Brugbart svar (2)

Svar #8
12. maj 2008 af daleif (Slettet)

#6 >> man skal slet ikke bruge fancyhdr sammen med memoir. Den skal jo bruges til at omkode de daarlige klasser. Memoir har lavet det ordentligt fra bunden af. Den har bare en anden syntaks. Det er endda blevet meget mere brugervenligt via et system som er tilfoejet den memoir beta man kan finde paa ctan

Metoden som sigmund naevner er faktisk meget god, til kapitler har memoir endda en metode til at lave dette uden at man skal skrive det inden i kapitel teksten.

Det minder mig om at det kunne jo jo ogsaa lave til dette. I stedet for at skrive det sude i marginen, saa kunne kan i hvert afsnit udfoere en makro som tilfoejer forfatteren paa linien under titlen. Det burde ikke vaere saa svaert at tilfoeje til article.

Svar #9
12. maj 2008 af Balthazar (Slettet)

Mange tak Sigmund, det er helt perfekt.

Daleif, ja jeg havde nok en ide om at det var der skyldtes... Men når jeg får tid så vil jeg da lige studere memoir noget nærmere ;)

Brugbart svar (2)

Svar #10
12. maj 2008 af daleif (Slettet)

hele min bog er bygget om omkring memoir, saa man kan bare starte der. Jeg har lige opdateret en del af memoir kapitlet, men ahr endnu ikke laveet nogen ny beta.

Skriv et svar til: Initialer i indholdsfortegnelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.