Matematik

arb

12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, Skal lige være sikker på det jeg har fundet ud af :)

Herunder ses en tabel over arbejdsløsheden pr. 1 januar i Danmark i perioden 1996-2000.

Årstal----------1996--1997-1998-1999-2000
Arbejdsløse i %--8,9--8,1--7,3--6,1--5,4

Udviklingen i antallet af arbejdsløse kan beskrives ved f(x)=ax+b hvor a er antal år efter 1996 og f(x) er arbejdsløsheden i %.

Benyt tabellen til at bestemme konstanter a og b?

Svar er det rigtigt: a= -0,9 b= 8,96

På forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

ja. Das ist wahr! fik dog a=0.89 og b=8.92, men det er meget tæt på dit...

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af xb7x (Slettet)

nej det er ikke tæt på fordi jeres funktioner har vidt forskellig hældning.

Svar #3
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, så har jeg funktionen f(x)=0,89x + 8,96 , så står der jeg skal forklar hvad konstanterne a og b fortæller om udviklingen i arbejdsløsheden? hvad kan man skrive der? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Sorry mede mine resultater i #1. dine konstanter er rigtige

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af xb7x (Slettet)

Det korrekte resultat er a=-0.9 og b=9.86 lige som du har fået.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af xb7x (Slettet)

i en lineær funktion er a-værdien hældningen på funktionen og b-værdien er skæringen med y-aksen.
hældningen må være den gennemsnitlige procent arbejdsløsheden falder med, og b-værdien er arbejdsløsheden til tiden 0 år efter 1996, altså i 1996

Svar #7
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Okay, kig #3

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#5 du blander vidst lige tallene 8 og 9 sammen...
a=-0.9 b=8.96 (du skrev 9.86;) )

Svar #9
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

godt set, kig #3

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#9 se svaret i #6.

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Arbejdsløsheden falder med 0,9 procentpoint om året i perioden 1996-2000.
Arbejdsløsheden var 8,96 % i år 1996.

Svar #12
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Så jeg kan bare skrive det her

I en lineær funktion er a-værdien hældningen på funktionen og b-værdien er skæringen med y-aksen.
hældningen må være den gennemsnitlige procent arbejdsløsheden falder med, og b-værdien er arbejdsløsheden til tiden 0 år efter 1996, altså i 1996


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

# 12. i en fortolkning vil det lyde underligt, hvis du bruger "må være". Du virker sikrere, hvis du siger "er". =g som #11 rigtigt siger, er b arbejdsløsheden i år 1996 i %.

Svar #14
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

ja, det har du ret i :)

Sidste ting til opgaven er hvornår vil arbejdsløsheden ifølge modellen komme under 5%?

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

sæt 5 lig f(x) hvorefter du isolerer x. bare sig, at det er før din fundne x værdi så, da arbejdsløsheden skulle UNDER 5 %

Svar #16
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

altså, f(5)=-0,9x+8,96

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

jeps, hvorefter du skriver en forklaring til dit resultat (skal man altid, for at få fuldt pointudbytte for opgaven)

Svar #18
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Okay, kan det passe at det er lige med 4,46

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

fik det til 4.4, men tii afrunder vist en smule.

Svar #20
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, vil det så sige at om 4,46 år vil den være nede under 5%, altså i 2004 eller er det forkert sagt?

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.