Matematik

rotatonshas....

12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, en der lige vil tjekke :)

Jeg har punkterne (3,90) og (70,200)

Besten en forskrift?
Mit bud:; a=110/67 b=5700/67 altså f(x)=110/67x+5700/67

Bereg rotationshastigheden af en galakse med lysstyrke 20?
Mit bud: f(20)=110/67*20+5700/67 = 7900/67 = 117,91

Beregn lysstyrken af en galakse med rotatonshastighede 80km/s?
Mit bud: f(80)=110/67*80+5700/67 = 14500/67 =216,418

Lysstyrken af en galakse er 10 gange så stor som lysstyrken af en anden galakse. Hvor mange procent større er dens rotationshastighed?

På forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Det ser ud til at være en potensfunktion.
Forskriften er derfor f(x)=b·x^a og ikke f(x)=ax+b....

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Der er nogle huller i opgaven/besvarelse. Får du oplyst hvilken funktion det er? lineær, eksponentiel eller potens?
Jeg går ud fra at x=lysstyrken og at f(x)=rotationshastigheden. Hvis det er tilfældet har du skrevet den sidste opgave forkert op.
80=110/67*x+5700/67. Så skal du finde x.

Svar #3
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, hvordan vil du så regne dem ud?

Svar #4
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

#2 Der står kun at det er en linie der går gennem punkterne(3,90) og (70,200).
Det er rigtig som du siger det x=lysstyrken og at f(x)=rotationshastigheden. hvordan vil du så regne den her ud 80=110/67*x+5700/67 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

#4 Sludder.
Find nogle oplysninger i opgaven som viser at det er en potensfunktion.

fx. Er grafen et dobbelt logaritmisk koordinatsystem?

Svar #6
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Så skal du først bestemme a og b i potensfunktionen f(x)=b·x^a.

Skriv et svar til: rotatonshas....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.