Matematik
hjæælp
12. maj 2008 af
jegheddersimone (Slettet)
hej alle.
jeg skal op i skriftlig matematik imorgen og der er nogle ting jeg er meget usikre på /:
1: hvad er formlen når man regner med procent? f.eks. renten af 6000 kr. i et halvt år til 4% p.a. er?
2: hvad er en stjernes symmetriakse?
3: hvad er medianen?
håber i kan hjælpe mig, det ville hjælpe mine prøver imorgen (:
jeg skal op i skriftlig matematik imorgen og der er nogle ting jeg er meget usikre på /:
1: hvad er formlen når man regner med procent? f.eks. renten af 6000 kr. i et halvt år til 4% p.a. er?
2: hvad er en stjernes symmetriakse?
3: hvad er medianen?
håber i kan hjælpe mig, det ville hjælpe mine prøver imorgen (:
Svar #1
13. maj 2008 af skaerhj (Slettet)
1: kn=ko(1+r)^n Her er dine udregninger: KN=6000(1+0.04)^0.5 : Her bliver svaret så 6118.823416 kroner efter et havlt år!
2: Symmetriaksen er det der deler figuren i 2, så du kan lægge den ene side af figuren oven på den anden spejlvendt. også kaldet som at "vende en pandekage"
3: Medianen er den midterste af de ordnede værdier. Hvis datasættet består af et ulige antal observationer, kan man bare tælle sig frem til den midterste værdi.
Hvis datasættet består af et lige antal observationer, tager man gennemsnittet (midtpunktet imellem) de to midterste observationer.
Medianen og gennemsnittet falder sammen, hvis observationerne ligger symmetrisk.
Hvis fordelingen er højreskæv er medianen mindre end middelværdien.
Hvis fordelingen er venstreskæv er medianen større end middelværdien.
Eksempel 1 (fortsat)
Datasæt Median
3, 7, 7, 12, 21 7
3, 7, 12, 21 (7+12)/2=9,5
Håber det hjalp til matematikeksamen imorgen! :)
2: Symmetriaksen er det der deler figuren i 2, så du kan lægge den ene side af figuren oven på den anden spejlvendt. også kaldet som at "vende en pandekage"
3: Medianen er den midterste af de ordnede værdier. Hvis datasættet består af et ulige antal observationer, kan man bare tælle sig frem til den midterste værdi.
Hvis datasættet består af et lige antal observationer, tager man gennemsnittet (midtpunktet imellem) de to midterste observationer.
Medianen og gennemsnittet falder sammen, hvis observationerne ligger symmetrisk.
Hvis fordelingen er højreskæv er medianen mindre end middelværdien.
Hvis fordelingen er venstreskæv er medianen større end middelværdien.
Eksempel 1 (fortsat)
Datasæt Median
3, 7, 7, 12, 21 7
3, 7, 12, 21 (7+12)/2=9,5
Håber det hjalp til matematikeksamen imorgen! :)
Skriv et svar til: hjæælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
