Matematik
hjælp
13. maj 2008 af
andersdeluxe (Slettet)
En funktion er givet ved f(x)=ln(x)-5x^2 .
a) Bestem f'(x).
Jeg er ved at øve mig til i morgen uden hjælpemidler, og stødte på denne opgave, nogle der kan hjælpe? Kan ikk rigtigt huske hvordan man gør..
a) Bestem f'(x).
Jeg er ved at øve mig til i morgen uden hjælpemidler, og stødte på denne opgave, nogle der kan hjælpe? Kan ikk rigtigt huske hvordan man gør..
Svar #1
13. maj 2008 af lepetitdanois (Slettet)
http://www.formel.dk/matematik/simple_regneregler/logaritme.htm
Svar #2
13. maj 2008 af andersdeluxe (Slettet)
Hvilken af logaritme reglerne skal jeg bruge?? kan du lave den for mig?? Det er ret vigtigt jeg lige får den terpet igennem til i morgen..
Svar #3
13. maj 2008 af Neuroti (Slettet)
Jeg ville mene at du "bare" skal diff den.
(ln(x))'= 1/x
(-5x^2)'=-5*2x^2-1=-10x
f(x)'=(1/x)-10x
(ln(x))'= 1/x
(-5x^2)'=-5*2x^2-1=-10x
f(x)'=(1/x)-10x
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
