Matematik

PLZ hjælp

14. maj 2008 af Nisa1 (Slettet)
Gavlen af en parabelformet hal med bredde 5m og højde 4,8m.

Indlæg på passende vis i gavlen i et koordinatsystem, og angiv en forskrift for parablen

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Punkterne:(-2,5;0), (0;4,8), (2,5;0)

Svar #2
14. maj 2008 af Nisa1 (Slettet)

hvordan, kan du ikke gå mere i dybden? forstår nemlig nada :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af Rochester (Slettet)

y = ax^2 + c, hvor skæringspunktet med andenaksen c = 4,8

a bestemmes ved:

a(+-2,5)^2 + 4,8 = 0

dvs. nulpunkterne indsættes som x og y sættes lig 0.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af emul0c

Det Sherwood har skrevet, er de punkter som parablen går igennem...

Svar #5
14. maj 2008 af Nisa1 (Slettet)

y = ax^2 + c, hvor skæringspunktet med andenaksen c = 4,8

a bestemmes ved:

a(+-2,5)^2 + 4,8 = 0

dvs. nulpunkterne indsættes som x og y sættes lig 0.

er der ikke mere ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/114075

Svar #7
14. maj 2008 af Nisa1 (Slettet)

Mathon tak for hjælpen, men kan du ikke foklare mig det :S når jeg kigger på det forstår jeg faktisk ikke noget :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2008 af Rochester (Slettet)

y = -0.768x^2 + 4.8

Det er ikke logisk at forskyde porten som Mathon ønsker i linket. Det er bedre at lade porten centrere om andenaksen, hvorved b-leddet elimineres. c-leddet er da blot skæringspunktet med andenaksen, som er givet i opgaveteksten (4,8).

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 #1 er blot de punkter, som parablen går igennem. Altså selve porten. Hvis du nu laver en kvadratisk regression med de punkter, får du forskriften for parablen (Se #8). Den kan også regnes, som #3 gør, men jeg ville vælge min egen måde.

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2008 af mathon

...forvirring er der ikke nogen grund til.

parabelen har naturligvis forskellig ligning alt efter HVOR i koordinatsystemet, man har valgt at placere den.
Hvad "der er mest logisk" er HELT afhængig - som alt andet - af personen, der måtte føle sig kaldet til at udtale sig herom.

...der er blot tale om en parallelforskydning langs x-aksen.

Skriv et svar til: PLZ hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.