Matematik

Resistant

14. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Hej folkens.
Jeg er lige ved at læse fysik op til mundtlig eksamen.

Der er en formel for resistans i parallel kobling der hedder:

1/R=1/R_1 + 1/R_2

Hvordan vil man i hånden isolere R?
Jeg spørger her, da det på sin vis ikke har noget med fysik det jeg spørger efter :).
Tak på forhånd

Svar #1
14. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det hedder selvfølgelig resistans. Ups

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Opløfte begge sider i ^-1? Så den bliver: R = (1/R_1 + 1/R_2)^-1

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af emul0c

Du vil have R til at stå alene som R = something something?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af mathon

1/R = R_2/R_1*R_2 + R_1/R_1*R_2

1/R = (R_1+R_2)/(R_1*R_2)

R = (R_1*R_2)/(R_1+R_2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2008 af ph0ton (Slettet)

Det er da nemt, du tager bare det inverse af summen af de to modstand R_1 og R_2


r'erne skal altså være Store R, men latex generatoren suxxer big time.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2008 af mathon

produkt over sum

Svar #7
14. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg er nået frem til et facit. Det som mathon har skrevet, var det jeg vil frem til. Tak for hjælpen gutter!

Skriv et svar til: Resistant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.