Engelsk

Stx B niveau-eksamen

16. maj 2008 af blackduck
Hvad syntes i op eksamensoplægget til skriftlig engelsk på B-niveau på stx?

Prøven uden hjælpemidler var vel som forventet, og jeg fandt ikke de store overraskelser. De havde været så venlige kun at lave en fejl i hver fejlsætning, hvilket gjorde det betydeligt nemmere at rette end jeg før har oplevet.

Prøven med hjælpemidler havde en A-opgave omhandlede rygeforbudet i england. Der var en videnskabelig tilgang til sundhedsaspektet, en mere humanistisk tilgang der fokuserede på de kulturelle aspekter ved rygning og endelig en samfundsfaglig tilgang, der fokuserede på, på hvilket politisk niveau sådanne beslutninger skulle træfes og basale frihedsrettigheder (hvor er det dog jeg er støt på den opdeling af synspunkter før?). De tre opgaver var meget rimelig præcist formulerede, og især nummer to var meget specifik (brugen af ironi og overdrivelser i tekst 3). Det er et lettilgængeligt emne, som alle kan have en mening om.

B-opgaven handlede var en novelle, der havde meget tydelig symbolik. Misforstå mig ikke, man skal selvfølgelig som 18-20 årig kunne kommentere enhver tekst uanset personernes køn, men mon ikke man alligevel lidt uhensigtsmæssigt for skræmt nogen væk med en novelle kaldet "kjolen" der umiddelbart handler om et mor/datter-forhold. Jeg skrev ikke selv denne opgave, og har derfor ikke nogen dybere kommentarer til den.

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2008 af sprit (Slettet)

Hvad var den "meget tydelige symbolik" i novellen? Jeg havde tænkt mig at skrive b'eren, men kunne ikke rigtig finde på noget at skrive om den, så det blev a i stedet. Resultatet blev ok.

Svar #2
16. maj 2008 af blackduck

#1

Nu skrev jeg ikke novellen, så det er muligvis forkert :) Syntes bare at se adskillige sproglige metaforer og sammenligninger, kjolen var vel også et symbol osv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2008 af mette1 (Slettet)

Ja det er ganske rigtigt. Der var utrolig mange symboler i B. The Dress....
synes det var en OK opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2008 af Pitzner* (Slettet)

Jeg synes faktisk, at det var et meget fornuftigt opgavesæt denne gang.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2008 af Mona. (Slettet)

Jeg skrev også B. #3, hvilke symboler fandt du?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2008 af Mona. (Slettet)

Hov, fik lige trykket enter for hurtigt. Det var et fint sæt, synes dog tiden var knap. Den første del var også ok, men jeg forstår stadigvæk ikke meningen med de opgaver hvor man skal kommentere stilen i et tekstuddrag...

Svar #7
16. maj 2008 af blackduck

#6

Jeg vil gerne give dig ret i, at det ofte bliver en sludder for en sladder. Det er jo en form for uformelt slangsprog de har valgt, hvilket gør det svært at lave en reel sproglig analyse. Det ender bare med at blive en konstatering af at det sørme ikke er så pænt, at der er mange sammentrækninger, slangord osv.

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2008 af JesperJuul (Slettet)

Synes også sættet var fint. Jeg skrev opgave A.
Første delprøve var også meget god. Men hvad rettede I sætningen "Every summer we are going to Greece" til? Jeg skrev "Every summer we go to Greece", men jeg er fortsat i tvivl...

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2008 af Occulta (Slettet)

#8
Dit svar er rigtigt, idet der skal bruges simpel tid ved gentagne handlinger.

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2008 af JesperJuul (Slettet)

Hehe, fedt. Jeg skrev dog, at det var fordi, at sætningen ikke udelukkende skulle omhandle fremtiden. Men hvad fanden. :) :D :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2008 af mayac (Slettet)

Vi havde fået at vide af vores lærer at der IKKE ville komme nogle opgaver i sættet uden hjælpemidler, hvor man skulle give en grammatisk forklaring på fejlene. Det kom bag på os alle sammen,- vi var slet ikke forberedt på sådan noget, men det gik nu meget fint.

Jeg skrev opgave A, og synes tiden var meget knap, da teksterne var meget lange, og især tekst tre var utrolig svær!!!

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2008 af Occulta (Slettet)

#11
Mærkeligt - det er faktisk det eneste, Opgavekommissionen har sagt, at der med 100% sikkerhed ville komme. Din lærer har vist ikke fulgt helt godt med i timen... ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Jeg synes også sættet var én af de bedre! Efter min mening var delen uden hjælpemidler en smule lettere end de vejledende sæt vi førhen har set fra ministeriets side af.
Jeg valgte også opgave A og den var da lige til! Noget alle kunne tale om
#6 Jeg synes faktisk der var ret meget at sige til den tekst! Kom i hvert fald op på ca. 6 punkter så vidt jeg husker

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. maj 2008 af Lærke3400 (Slettet)

#3 Jeg syns ikke man så tydeligt kunne se nogle symboler.. Men sagde at kjolen var symbol på den interne strid mellem søstrene.. Tror den blev oookay.. men ikke sårn helt vildt.. er heller ikke mester til engelsk..

Men hvad bedre er.. Jeg skal aldrig nogen sinde lave engelsk, dansk og spansk stil igen!!! og heller ikke matematik.. men det er nu meget hyggeligt..

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. maj 2008 af camilla9863 (Slettet)

Nu kan jeg se at i nævner "man skulle give en grammatisk forklaring på fejlene" ?? Kan jeg forvente det til skriftlig engelsk på hf i morgen også så?

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. maj 2008 af Millepien (Slettet)

Hehe jeg forstår godt hvad du mener med at "The Dress" var lidt en tøsestil;) Det der med at stjæle tøj fra hinanden kender mig og min søster alt til så jeg kunne så tydeligt relatere til en masse i teksten og ja symbolerne var meget nemme at finde, kan dog ikke huske dem lige på stående fod..

Brugbart svar (0)

Svar #17
20. maj 2008 af ac.flem (Slettet)

Er der nogen der ved hvor meget grammatik-delprøven tæller? Mener vores lærer har sagt, at den ikke talte decideret op eller ned på den samlede bedømmelse - mere hvis cencor/lærer er i tvivl om karakteren.. Hvad hvis man har rettet teksten rigtig, men ahr skrvet forkert begrundelse?

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

1/5 har jeg hørt

Svar #19
20. maj 2008 af blackduck

#17

Den tæller en femtedel, hvilket du med lidt god vilje godt kan tolke som om, at den kun har relevans hvis din stil ligger mellem to karakterer.

Brugbart svar (0)

Svar #20
20. maj 2008 af Mona. (Slettet)

#18/19, Kan du sende et link?

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.