Matematik
hjælp??
18. maj 2008 af
caner18 (Slettet)
er der en der virkelig gerne vil hjælpe mig står mit i en lille mat problem kan ik finde ud af at løse den :S
opgave:
prisen på en bestemt vare fordobles på 9 år. varens pris var 2200 kr i 1950.
a) beregn prisen i 1960 og 1990?
opgave:
prisen på en bestemt vare fordobles på 9 år. varens pris var 2200 kr i 1950.
a) beregn prisen i 1960 og 1990?
Svar #1
18. maj 2008 af Riemann
Det er en eksponentiel vækst, da en eksponentiel vækst er karakteriseret ved at en funktion f(x) vokser med en bestemt faktor. k, når man adderer en konstant størrelse, c, til x.
Dvs., f(x+c) = k*f(x)
I dit tilfælde er det en eksponentiel vækst med en fordoblingskonstant på 9 år. Hvis du sætter t=0 i år 1950, så har du betingelsen at f(0)=2200. Benyt disse to oplysninger til at fastlægge den eksponentielle vækst.
Dvs., f(x+c) = k*f(x)
I dit tilfælde er det en eksponentiel vækst med en fordoblingskonstant på 9 år. Hvis du sætter t=0 i år 1950, så har du betingelsen at f(0)=2200. Benyt disse to oplysninger til at fastlægge den eksponentielle vækst.
Svar #2
18. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Hint: eksponentiel funktion hvor b=2200 kr og x=antal år efter 1950. find a
Skriv et svar til: hjælp??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
