Almen studieforberedelse (AT)

Klage over AT-karakter

19. maj 2008 af karamellen2 (Slettet)
Heej..

Jeg har været oppe til AT-eksamen i dag og fik 7. Jeg havde skrevet en synopsis i biologi og historie om organtransplantation.. Jeg ligger normalt til 12 i biologi og derfor havde jeg valgt at ligge vægt på biologi-delen..
Deres begrundelse for min karakter var for det første metoder, men vi har fra vores lærere fået fortalt at det ikke var vigtigt med metoder. Derudover sagde min egen lærer at der ikke var nok historie i min synopsis, men jeg snakkede meget historie i dialogen.. Jeg vil måske klage over min karakter, så vil gerne høre om andre har nogen erfaringer med det eller om I synes jeg bør klage, når de som begrundelse bruger min synopsis, som vi da ikke skal bedømmes på..
Håber der er nogen, der vil svare :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2008 af Sabsera (Slettet)

Vi skal bedømmes på det hele. Jeg havde også for lidt historie i min, men fordi jeg selv gjorde opmærksom på samt kom med lønsningsforslag vi kunne snakke videre om i dialogen reddede jeg den - hvis du ikke selv har påtalt fejlen først er det muligvis derfor.

Brugbart svar (2)

Svar #2
19. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

"Deres begrundelse for min karakter var for det første metoder, men vi har fra vores lærere fået fortalt at det ikke var vigtigt med metoder."
Hvad er det for en lærer der har fortalt jer det? Det passer overhovedet ikke - mine lærerer har hele tiden understreget, at det er metoder osv der bliver lagt vægt på.

Jeg vil råde dig til ikke at klage - du kunne jo i princippet også selv have taget initativet til at gå ind på uvm's hjemmeside og undersøge, hvilke kriterier du bliver bedømt udfra, hvilket du åbenbart ikke har gjordt.


Liv1988

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2008 af JuMMe^ (Slettet)

For det første er AT jo et metodefag, så det er jo essentielt at inddrage noget om metoder når det er muligt. Så den begrundelse burde du jo ikke være utilfreds med. Så har din lærer fejlinformeret jer.
Det er din opgave at få begge fag til at fylde nogenlunde lige meget, men jeg ved ikke, om det er nok at snakke det andet fag kun i dialog-delen.

Jeg skal ikke kunne sige, hvorvidt du burde klage.

Brugbart svar (1)

Svar #4
19. maj 2008 af Occulta (Slettet)

Ingen kan være i tvivl om, at overvejelser vedr. metoder SKAL indgå. Det er et krav til synopsen, og det står også nævnt blandt de AT-faglige mål, som også var at finde på cd'en med opgaven. Derfor står man meget svagt, hvis man vil hævde, at man ikke var oplyst om metodernes vigtighed.

Men det er da rigtigt, at karakteren ikke skal gives på baggrund af synopsen, så det er måske værd at huske så ordret som muligt PRÆCIS, hvad der blev sagt om synopsen i forhold til bedømmelsen.

Svar #5
19. maj 2008 af karamellen2 (Slettet)

#2 - Jo, jeg er udemærket godt klar over det, men vores lærere fortalte os at selvom det stod der ville de ikke være interesseret i metoderne, så det gik vi jo naturligvis ud fra, for stoler da bare på hvad min vejleder og to andre af mine lærere fortæller mig.

#1 - Dialogen handlede udelukkende om historie, så derfor kan jeg ikke forstå den begrundelse at der ikke var nok historie med i synopsen, fordi jeg så snakkede så meget om historie-perspektivet i både fremlæggelse og dialog..

Brugbart svar (1)

Svar #6
19. maj 2008 af redbarnet (Slettet)

Jeg tror, at det bliver umådeligt svært, hvis du vil klage. Men - et syvtal er da fint!

Brugbart svar (1)

Svar #7
19. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#5

Enten har du misforstået alle dine tre lærere, eller også burde de have en lille samtale med ledelsen/rektor whatever om at tage deres job seriøst. Hvis de ordret har sagt "ikke være interesseret i metoderne" uden en eller anden uddybning er det jo voldsomt misledende. Jeg tror, muligvis, at de har ment, at den teoretiske baggrund for metoderne ikke er interessant. Du skal ikke begynde at redegøre for den filosofiske udvikling af den naturvidenskabelige metode, eller bare fortælle generalt om den, men i stedet fortælle om hvordan du i praksis har gjort rent metodisk.

Desværre får du intet ud af dette, du kan ikke klage over at du har misforstået dine lærere.

Du skal også være opmærksom på, at det ikke handler om en 50/50 fordeling af fagene rent kvantitativt. Har du husket at bruge historie til at belyse fremtidsforudsigelserne? Her er det bestemt ikke nok blot at fortælle om hvorledes organtransplantation historisk er forgået.

Dog vil jeg opfordrer dig til at klage, hvis der er blevet sagt, at "der ikke var nok historie med i synopsen". Dette er et MEGET slagkraftigt klagegrundlag, som du formegentligt kan få en re-eksamen på hvis det er sandt. Det er gjort meget klart fra ministeriets side, at synopses ikke må danne grundlag for bedømmelsen (højst brugen af den). Det er en klar og utilgivelig procedurefejl hvis du er blevet bedømt på din synopsis.

Brugbart svar (1)

Svar #8
19. maj 2008 af Christinana (Slettet)

Undskyld jeg blander mig, men...

Jeg skal også op til AT her på onsdag, og jeg synes det er svært at gennemskue hvad de gerne vil have, det mdt. oplæg skal handle om. Skal jeg tale om metoder? Eller skal jeg uddybe pointer i synopsen? Får man point for at redegøre i oplægget, eller skal man helst undgå det?

#7 Hvad hvis man har en naturvidenskabelig "forudsigelse" og det andet fag ikke rigtig tager stilling til forudsigelse, men mere til emnet generelt? Den naturvidenskabelige forudsigelse er nemlig meget specifik og teknisk, så der er ikke særlig mange indenfor humaniora, der har skrevet om det.
Jeg skriver om dommedagsforestillinger i fysik/religion, men har (dumt nok) valgt nogle naturvidenskabelige forudsigelser... det ville nok være lettere at tage udgangspunkt i en religiøs en.

Brugbart svar (1)

Svar #9
19. maj 2008 af Irrelevant (Slettet)

Hvad skal der egentlig til, for at man kan få en omeksamen?

Svar #10
19. maj 2008 af karamellen2 (Slettet)

#7 De har ordret sagt at de ikke var interesseret i metodeanvendelsen, men blot i indholdet af vores fremlæggelse.. Men en af deres grunde var at der ikke var nok historie i synopsen, og jeg mener også at have læst at ministeriet ikke vil have at der lægges vægt på den afleverede del, men jeg overvejer det stadigvæk.. Jeg synes også selv at 7 er en fin karakter, men eftersom den tæller dobbelt og jeg måske har brug for et højere snit end jeg så får med de to 7taller, så overvejer jeg stadig om det er det værd..

Men hvis jeg så får medhold i min klage, kommer jeg så bare til re-eksamen så snart der kommer en historie-censor til min skole igen??

Brugbart svar (1)

Svar #11
19. maj 2008 af trizzle (Slettet)

#10

Nej, det tror jeg ikke .. Du får vel bare ændret din karakter, hvorfor skulle du ellers få medhold, hvis du får en ny chance?

Brugbart svar (1)

Svar #12
19. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#10

Det er jeg ikke bekendt med, men jeg mener helt klart, at hvis du er utilfreds med karakteren bør du brokke dig. Spørg din rektor.

Du skal ikke klage over, at dine lærere har sagt nogle meget mystiske ting. Det får du intet ud af. Du skal i en skriftlig klage i et pænt og formelt sprog klage over, at din synopsis er blevet brugt i karaktergivningen. Dette er en soleklar overtrædelse af retningslinjerne, og jeg kan slet ikke forestille mig, at du ikke skulle få medhold i en sådan klage.,,#8

#8

Det er meningen. Du behøver kun bruge det ene fag til at behandle din konkrete forudsigelse. Du skal derimod inddrage begge fag i den mere abstrakte behandling af emnet "forudsigelser" eller hvordan du nu vil formulere det.

Brugbart svar (1)

Svar #13
03. juni 2009 af qwertytr (Slettet)

Altså..

Jeg kan ikke se problemet, da du selv nævner du ikke snakkede særlig meget om metoderne?

Og det er jo dét AT handler om, og som UVM og EMU også selv deklererer.. Kors..

Så hvad ville du gerne have for din eksamen? 10?

10 er da rimelig vanvittigt at håbe på, da du faktisk ikke har opfyldt kravene til eksamen.

Men hvis du klager- så giv da lige besked :P 


Skriv et svar til: Klage over AT-karakter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.