Matematik

hjælp til mat-stykker

19. maj 2008 af 9200 (Slettet)
Hej..

har brug for hjælp til disse opgaver:

Reducer (x-y)^2+3y(x-3y)-x(y+x)

Linjen m er bestemt ved y=4x+1
Bestem en ligning for den linje l, der går gennem punktet A(-2,3), og som er ortogonal på linjen m.

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2008 af Peden (Slettet)

1) Gang ind i alle parenteser først, og se om det giver dig noget.

2) Hvilket forhold gælder om hældningen på to ortogonale linier? Når du kender det så kender du hældningen på linien l, og du kan opstille en funktion for denne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2008 af mathon

(x-y)^2 = x^2-2xy+y^2 ....



hvad
1) er m's hældningskoefficient?
2) skal l's hældningskoefficient - som normal til l - være?
3) l: y = ax + b, hvor a er beregnet under 2)
tilberegning af b

3 = a*(-2) + b

Svar #3
19. maj 2008 af 9200 (Slettet)

OK har forstået opg 1..

Men ikke den anden :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

#3 HVis produktet af hældningskoefficienterne for to linjer er -1, betyder det at de to linjer er ortogonale

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2008 af mathon

tilberegning --> til beregning

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2008 af mathon

#4
og omvendt!

Svar #7
19. maj 2008 af 9200 (Slettet)

jamen hvordan finder jeg ligningen.?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Først finder du linjens hældning
Derefter sætter du dit kendte punkt ind i linjens ligning og isolerer b (skæring med y-aksen)

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2008 af mathon

hvad
1) er m's hældningskoefficient?

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. maj 2008 af mathon

hvad
1) er m's hældningstal?

Skriv et svar til: hjælp til mat-stykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.