Matematik

hjælp hjælp hjælp

20. maj 2008 af amalie321 (Slettet)
Et bassin er 11,34 m3 i rumfang
der var fyldt 9000 liter vand i bassinet

hvor langt er der fra bassinkanten ned
til vandoverfladen?

hjælp, tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2008 af Peden (Slettet)

1) Sigende overskrifter vil øge dine svarchancer betragteligt.
2) Hvilken form har bassinet?

Til dig:
3) Hvor mange liter går der på en m^3

Svar #2
20. maj 2008 af amalie321 (Slettet)

form som en kasse/firkant

jeg ved ikke hvor mange liter der går på en m3 /;

jeg er meget dårlig til matematik!

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2008 af JKL-31 (Slettet)

Man er nødt til at vide nogle mål.

Fx om bassinet er meget dybt eller ikke særlig dybt. Det har stor betydning for svaret. Ergo - der skal bruges nogle mål. Det eneste man kan beregne ud fra dine oplysninger er hvor stort et rumfang, der ikke er dækket af vand.

Svar #4
20. maj 2008 af amalie321 (Slettet)

sorry men jeg har givet de mål der er!

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2008 af Setzner (Slettet)

Et bassin er 11,34 m3 i rumfang = der er plads til 11340 liter.
der var fyldt 9000 liter vand i bassinet = 11340-9000 = 2340 liters fri plads.

Hvis bassinet er kvadratisk tager du den tredje kvadratrod af 2340.

Svar #6
20. maj 2008 af amalie321 (Slettet)

hvad mener du med : Hvis bassinet er kvadratisk tager man den tredje kvadratrod af 2340.

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#5.
Den fremgangsmåde holder ikke. Man er nødt til at kende grundarealet.

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. maj 2008 af Setzner (Slettet)

antag at bassinet ikke ser ud som en kugle eller cylinder, men bare er en kasse.

2340liter = 2340dm^3 = 2.34m^3 er den resterende masse som er tom i bassinet. For at finde højden af denne: 2,34^(1/3) og får 1,32m

Svar #9
20. maj 2008 af amalie321 (Slettet)

undskyld, men jeg forstår det desværre ikke! jeg har ikke lært kvadratroden endnu :/

Brugbart svar (1)

Svar #10
20. maj 2008 af Setzner (Slettet)

Så lyder det til at du skal have fat i en anden fremgangsmåde, end den jeg har nævnt - beklager forvirringen.

Skriv et svar til: hjælp hjælp hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.