Matematik
Logaritmer
20. maj 2008 af
Matersvært (Slettet)
Gør rede for logaritmefunktioner og bevis regnereglerne for logaritmer?
Hvad er logaritmer=?
Hvad er logaritmer=?
Svar #1
20. maj 2008 af wupti-ani (Slettet)
Logaritmer er en klasse af matematiske funktioner loga, der opfylder
loga(ax) = x
for alle x. a kaldes for logaritmens grundtal. loga(y) er altså det tal (den potens), som a skal opløftes i, for at få y, og er derfor den inverse funktion til eksponentialfunktionen ax.
Tager man for eksempel log10(100) er resultatet 2, fordi 102 = 100.
Ved ikke om det var hjælp nok, men ellers kan du evt. google det(;
loga(ax) = x
for alle x. a kaldes for logaritmens grundtal. loga(y) er altså det tal (den potens), som a skal opløftes i, for at få y, og er derfor den inverse funktion til eksponentialfunktionen ax.
Tager man for eksempel log10(100) er resultatet 2, fordi 102 = 100.
Ved ikke om det var hjælp nok, men ellers kan du evt. google det(;
Skriv et svar til: Logaritmer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
