Dansk
Prinsessen på glasbjerget
21. maj 2008 af
mis90 (Slettet)
Nogle der har læst Prinsessen på glasbjerget, den har to fortællinger. Den ene er hvor det er græsmark, og det andet er om et æbletræ. Det handler ikke om det, men den har to slags fortællinger. Nogle der har læst den med græsmark? evt. analyseret?
Svar #1
21. maj 2008 af heidi_stjerne (Slettet)
Jeg har læst en der hedder "jomfruen på glasbjerget" og det er med et æble.
Vi lavede en meget kort og ikke særlig omfattende analyse, men du kan da lige få den smule.
- At Esben Aspepuster kan modstå brødernes ondskab, udvikler ham og gør ham stærkere
- At prinsessen kaster æblet --> hun begærer ham
- Esben er i kontakt med sit anima*, selom at der ikke er nogen moderfigur i historien.
- Esbens mod er med til at udvikle ham.
- Glasbjerget = Jomfruelighed
Brynje o.l. = Maskulinitet
Forædling fra kobber til guld = udviklingsprocess (Guld= han er klar)
* Anima
Amius/amimas er en at Jungs arketyper, og kan illustreres vha. ying og yang (sort =kvinde, Hvid =mand), at der i hver kvind er lidt mand, og omvendt i hver mand er der lidt kvind (kontra seksualitet)
Håber det kunne give dig bare en lille smule
Vi lavede en meget kort og ikke særlig omfattende analyse, men du kan da lige få den smule.
- At Esben Aspepuster kan modstå brødernes ondskab, udvikler ham og gør ham stærkere
- At prinsessen kaster æblet --> hun begærer ham
- Esben er i kontakt med sit anima*, selom at der ikke er nogen moderfigur i historien.
- Esbens mod er med til at udvikle ham.
- Glasbjerget = Jomfruelighed
Brynje o.l. = Maskulinitet
Forædling fra kobber til guld = udviklingsprocess (Guld= han er klar)
* Anima
Amius/amimas er en at Jungs arketyper, og kan illustreres vha. ying og yang (sort =kvinde, Hvid =mand), at der i hver kvind er lidt mand, og omvendt i hver mand er der lidt kvind (kontra seksualitet)
Håber det kunne give dig bare en lille smule
Skriv et svar til: Prinsessen på glasbjerget
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
