Matematik
mat hjælp...
24. maj 2008 af
michelle_18 (Slettet)
Hvordan løser jeg de her opgaver? Jeg har fået at vide, at det er nogenlunde de her slags jeg kommer op i til skriftlig eksamen. Det ville være sødt af dem, hvis de kan vise mig hvordan man løser dem.
a) 2x^2-3x+1=0
b) løs ligning
3x^2+5x-2 = 3x+1
c)Givet funktionen f(x)=2x^2+bx+8 Beregn, for hvilke b-værdier ligningen f(x)=0 netop har to løsninger.
e) Isoler y i følgendre udtryk og angiv definitionsmængde for y som funktion af x
e.1: log(2y+3)=0
e.2: log(x)-log(y)=log(x-2)
a) 2x^2-3x+1=0
b) løs ligning
3x^2+5x-2 = 3x+1
c)Givet funktionen f(x)=2x^2+bx+8 Beregn, for hvilke b-værdier ligningen f(x)=0 netop har to løsninger.
e) Isoler y i følgendre udtryk og angiv definitionsmængde for y som funktion af x
e.1: log(2y+3)=0
e.2: log(x)-log(y)=log(x-2)
Svar #1
24. maj 2008 af dnadan (Slettet)
a) b) og c) se:
http://peecee.dk/upload/view/115647
e) hint: logaritmeregnereglerne
http://peecee.dk/upload/view/115647
e) hint: logaritmeregnereglerne
Svar #2
24. maj 2008 af barbie_girl (Slettet)
2. gradsligningen har vi haft adskillige gange her på Sitet, find diskriminanten.
Når logaritmen til et tal er 0, så er i dit tilfælde 2y+3=1
Den sidste
log(x/y)=log(x-2) så ved at tage antilog på begge sider fås:
x/y = x-2 (y forskellig fra 0)
Når logaritmen til et tal er 0, så er i dit tilfælde 2y+3=1
Den sidste
log(x/y)=log(x-2) så ved at tage antilog på begge sider fås:
x/y = x-2 (y forskellig fra 0)
Skriv et svar til: mat hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
