Matematik

geometre1

24. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)
Facaden på en bestemt hal er parabelformet (se figuren til venstre). Hallen er 10 meter høj og 20 meter bred.

figuren er her:
http://members.lycos.co.uk/fdaey3/up_ar/ar/Unavngivet.jpg

a) Bestem en ligning, der beskriver parablen i det viste koordinatsystem.

I facaden er et rektangulært glasparti med bredden 14 meter (se figuren til højre).

b) Bestem arealet af glaspartiet.



Svar #1
24. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)

kan man godt sige at ligningen er: y= 10x^2 + 20

altså svaret til spørgsmål a

Svar #2
24. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)

hvordan kan jeg bestemme arealet til spørgsmål b, hvis jeg ikke kender længden

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2008 af cocioano (Slettet)

a), i det, det er en parabel har vi dens faste ligning : x^2+b+c

vi indsætter så vores c værdi, som er højden af taget = 10 meter. Derudover ved vi den er 20 meter bred, og det skal så være vores bredde af grafen, så skal vi have grafens rødder i -10 og 10. Hvorfor det bliver det ved jeg ikke, men ved jeg prøvede mig lidt frem fik jeg ligningen: f(x)= 0,1x^2+10 .

b) kan jeg ikke lige huske, men skal vidst løses ud fra A = l * b også man finde den ukendte faktor.

Svar #4
24. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)

okay...
men hvordan kom du frem til 0,1x^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2008 af cocioano (Slettet)

Sad og prøvede mig frem i programmet graph, kan hentes her: http://www.padowan.dk/graph/Download.php

Derudover har jeg skrevet forkert det er f(x)= -0,1x^2+10 vigtigt med det minus, da grafen gerne skulle vende ned af med benene:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2008 af DeciMat (Slettet)

jeg tror jeg har mødt dette spørgsmål engang.

pilhøjden er 10m
skæring med x aksen i to punkter;
og afstand mellem disse to punkter er 14m
derfor gælder.

-1/14x+10


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2008 af DeciMat (Slettet)

-1/14x^2+10

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Find forskriften for den parabel, der går igennem punkterne:
A(0;10), B(-10;0) og C(10;0)

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2008 af mathon

...opfølgning på #8
med den beliggenhed i koordinatsystemet
er den grennedadvendende parabels
ligning:

y = ax^2 + c og a<0 ......

Svar #10
25. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)

jeg har prøvet og regne opgave b, altså find arealet, da jeg kun har en længden, delt jeg firkanten op i to og fik to lige store trekanter, og brugte sinusrelationerne for jeg har en side med 14 m og en vinkel med 90 grader og en vinkel med 45 grader, og fik den 14 m. Kan det godt passe?, men ifølge tegningen kan den ikke passe.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2008 af mathon

med
f(x) = -0,1x^2+10
fås
se
http://peecee.dk/upload/view/115818

Svar #12
25. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)

okay tak

Skriv et svar til: geometre1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.