Matematik

hjælp til tangentensligning

25. maj 2008 af nihal (Slettet)
f(x)= x^3-6x^2+2x+1

spørgsmålet lyder: bestem røringspunktet til hver af de tangenter som har hældningskoefficienten 2.

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2008 af mathon

f'(xo) = 3xo^2 - 12xo + 2 = 2
dvs.
3xo^2 - 12xo = 0

3xo*(xo-4) = 0 .......

Svar #2
25. maj 2008 af nihal (Slettet)

så længe er jeg også kommet..(nulreglen) x er enten -3 eller 4. men hva så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2008 af Bankier (Slettet)

f'(x) = 3x^2-12x+2

sættes lig 2

3x^2-12x + 2 = 2

hviss

3x^2 - 12x = 0

Løs andengradsligningen

d = b^2-4ac = (-12)^2-4*3*0 = 144 d større end 0

x = (-b +/- sqrt d )/2 a

x = (12 +/- 12 )/ 6 = 0 ; 4

L = 0 ; 4

Dine tangenter med hældningen 2 findes ved x = 0 og X = 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2008 af mathon

f(0) = 1

f(4) = -23

røringspunkter:
(0,1) og (4,-23)

Svar #5
25. maj 2008 af nihal (Slettet)

tak skal i have.. men hvordan finder du de der 1 og 23?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2008 af mathon

f(x)= x^3-6x^2+2x+1

3xo*(xo-4) = 0
med løsningerne

xo1 = 0 og xo2 = 4

f(0)= 0^3-6*0^2+2*0+1 = 1

f(4)= 4^3-6*4^2+2*4+1 = 64 -6*16+8+1 = 64-96+8+1 = 73-96 = -23

Svar #7
25. maj 2008 af nihal (Slettet)

tak tak....

Skriv et svar til: hjælp til tangentensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.