Matematik
Andengradsligninger (hjælp!!!!)
26. maj 2008 af
jorase11 (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af at udregne ligninger og jeg har 3 jeg skal have regnet ud.....
a)2x^2+3x-5=0
b)-3x^2+5x-3=0
c)8x^2-4x+0,5=0
a)2x^2+3x-5=0
b)-3x^2+5x-3=0
c)8x^2-4x+0,5=0
Svar #2
26. maj 2008 af Bankier (Slettet)
Genrelt:
ax^2 + bx +c sæt ind i formlen
d = b^2 -4ac hvis d større end 0
x = (-b +/- sqrt d) /2 a
hvis d<0: ingen løsninger
hvis d>0:x= (-d(+/-)kvadratroden af d)/(2a) 2 løsninger
hvis d=0:x= (-b)/(2a) 1 løsning
ax^2 + bx +c sæt ind i formlen
d = b^2 -4ac hvis d større end 0
x = (-b +/- sqrt d) /2 a
hvis d<0: ingen løsninger
hvis d>0:x= (-d(+/-)kvadratroden af d)/(2a) 2 løsninger
hvis d=0:x= (-b)/(2a) 1 løsning
Svar #3
26. maj 2008 af Rochester (Slettet)
Dvs.
2x² + 3x - 5 = 0 , som indsat i diskrinantformlen giver
d = 3² - 4*2*(-5) = 49, dvs. d>0 hvorfor der er to løsninger til ovenstående.
Ved indsættelse i løsningsformlen for en andengradsligning fås:


som giver de to løsninger x=-5/2 og x=1.
2x² + 3x - 5 = 0 , som indsat i diskrinantformlen giver
d = 3² - 4*2*(-5) = 49, dvs. d>0 hvorfor der er to løsninger til ovenstående.
Ved indsættelse i løsningsformlen for en andengradsligning fås:
som giver de to løsninger x=-5/2 og x=1.
Skriv et svar til: Andengradsligninger (hjælp!!!!)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
