Matematik
Primfaktoropløsning
16. september 2004 af
TI-83 Plus (Slettet)
Hej! Jeg har virkelig brug for hjælp med en definition af primfaktoropløsning, da den desværre ikke står besvaret i min fagbog, håber nogen rare sjæle kan hjælpe!
Svar #1
16. september 2004 af iB (Slettet)
Primfaktoropløsning er vel bare at opløse et tal til et produkt af primtal.
Et eksembel kunne være 66=11*6=11*3*2, hvor alle faktorer nu er primtal (11,3,2). Hvis du har brug for en mere uddybende forklaring, må du skrive igen.
Et eksembel kunne være 66=11*6=11*3*2, hvor alle faktorer nu er primtal (11,3,2). Hvis du har brug for en mere uddybende forklaring, må du skrive igen.
Svar #2
16. september 2004 af TI-83 Plus (Slettet)
Tak for det, men problemet er at stykket hedder:
Skriv M2 n M4 n M6 n M8 n M10 kortere.
n = Fællesmængde
Jeg kan godt regne stykket ud, ved at skrive det på listeform med { & }, men min lærer kræver en fuldbeskrivelse af hvordan man beregner det ved hjælp af primfaktoropløsning.
Håber det er forståeligt :)
Skriv M2 n M4 n M6 n M8 n M10 kortere.
n = Fællesmængde
Jeg kan godt regne stykket ud, ved at skrive det på listeform med { & }, men min lærer kræver en fuldbeskrivelse af hvordan man beregner det ved hjælp af primfaktoropløsning.
Håber det er forståeligt :)
Skriv et svar til: Primfaktoropløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
