Matematik

monotoni i potenfunktioner???

31. maj 2008 af jwan20 (Slettet)
vil spørger
kan der være minima og maxima i potensfunktioner????
og hvordan??

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2008 af Esbenps

En potensfunktion er givet på formen f(x) = x^a. Prøv selv at bestemme dens ekstremumspunkter ved de sædvanlige metoder såsom at sætte f'(x) lig 0 osv...

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2008 af mathon

f'(x) = a*x^(a-1) samt a=/0 og x>0

a<0:
f'(x) = -|a|*x^(-|a|-1) = -|a|*x^(-(|a|+1))

a>0:
f'(x) = |a|*x^(|a|-1) =

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2008 af hoda (Slettet)

ja

Skriv et svar til: monotoni i potenfunktioner???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.