Matematik

Bestem c

03. juni 2008 af Sara17 (Slettet)
Bestem c så ligningen x2*4x*c=0 har netop én løsning.?
hvilket formel skal jeg brug ? :/

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2008 af mathon

x2*4x*c=0 er den skrevet rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2008 af Johnny5 (Slettet)

Du mener sikkert x^2

Hvis ja, så siger du at d=0
-> 0=4^2-4*1*x


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2008 af mathon

der er ikke noget d
i
x^2*4x*c=0 eller
4x^3*c = 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2008 af mathon

...men hvis der menes
x^2+4x*c=0
kræver netop én løsning

d = b^2-4ac = 4^2-4*1*c = 0
dvs.
4^2-4*1*c = 0 eller divideret med 4
4-c = 0 hvoraf
c = 4

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2008 af mathon

x^2+4x*c=0 --> x^2+4x+c=0

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2009 af JohnJoh (Slettet)

Jeg har fået et helt andet resultat 

x2+4x+c=0

vores a= 1

b= 4

c= ja c vel?

Jeg finder diskriminaten d = b2 +4ac

=> d= 42+4*1*c=0

Når d= 0 er der kun én løsning, nemlig, x = -b/ 2a   => -4 /2*1  = -2

Så sætter jeg -2 ind i ligningen => -22+4*-2+c=0

-22+4-2= -10

c= 10

Er det helt forkert, og i såfald hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2009 af JohnJoh (Slettet)

ja det lort, kan jeg godt se nu :)


Skriv et svar til: Bestem c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.