Matematik

Andengradsligninger

04. juni 2008 af sengul (Slettet)
Goddaws :)

Jeg har tre opgaver her som jeg er lidt i tvivl om. 2 af dem har jeg prøvet at regne, men er ikke sikker på om det er regnet rigtigt? Den sidste har jeg glemt metoden til. Kan nogen hjælpe?

2x^2 – 3x – 2 = 0
x^2 + x – 2 = 0
x^2 - 2x = 0
________

2x^2 – 3x – 2 = 0
A = 2 , b = -3 , c = -2
D = b^2 - 4*A*C <=>
D = (-3)^2 – 4 * 2 * -2 = 9 + 16 = 25
X = - (-3) + kvatratrod 25 / 2 * 2 = 4
x = 3 – 5 / 4 = -2 / 4 = - 1/2

x^2 – x – 2 = 0
A = 1 , b = -1 , c = -2
D = b^2 - 4*A*C <=>
D = (-1)^2 – 4 * 1 * -2 = 1 + 8 = 9
X = - (-1) + kvatratrod 9 / 2 = 2
X = 1 – 3 / 2 = - 1


x^2 - 2x = 0

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

OK.

OK.

x^2-2x=0
<=>
x(x-2)=0

Brug nu nulreglen. Ligningen kan dog også løses, som du har løst de andre. Nulreglen er dog nemmest.

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juni 2008 af sigmund (Slettet)

Din opstilling er lidt kludret. Løsningen er x = -b/2a ± kvadratrod(D)/2a.

I første tilfælde er løsningen således


I det andet tilfælde er løsningen (har antaget, at b=+1 er det rigtige)


I det sidste tilfælde følger du Sherwoods anvisninger.

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2008 af Danielras (Slettet)

De to første er ikke korrekte.

2x^2 – 3x – 2 = 0

Giver løsningerne x = 2 og x = -(1/2).

x^2 + x – 2 = 0

Giver løsningerne x = 1 og x = -2.

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Der kan man bare se, jeg tog for givet, at du havde regnet rigtigt, når du havde brugt de rigtige formler. Min fejl. Fejlen ligger helt til sidst, hvis du vil tjekke efter..

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juni 2008 af dnadan (Slettet)

se:
http://peecee.dk/upload/view/117382

Svar #6
04. juni 2008 af sengul (Slettet)

I har klart været til hjælp, tak for det. :)

dnadan: Den link er fantastisk, nu har jeg et bedre overblik over andengradligninger. Har du noget lign. notater hvor vi har at gøre med to trekanter (ensvinklede), som fx. ABC og A'B'C'?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#6 Til dags dato har jeg desværre ikke haft overskudet til at lave flere dokumenter, men der kommer forhåbenligt flere med tiden :-)

Svar #8
04. juni 2008 af sengul (Slettet)

Det glæder jeg mig til. Endnu engang tak. :)

Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.