Matematik
brøk-regning
04. juni 2008 af
0fficepark (Slettet)
Hej,
er der nogen der kan hjælpe med følgende udregning:
((1/2)x^2-2x-2)*(3-x) = ((3/2)x^2)-((1/2)x^2)-6+2x^2 = -4x-6... KAN IKKE FÅ DET TIL AT GÅ OP
er der nogen der kan hjælpe med følgende udregning:
((1/2)x^2-2x-2)*(3-x) = ((3/2)x^2)-((1/2)x^2)-6+2x^2 = -4x-6... KAN IKKE FÅ DET TIL AT GÅ OP
Svar #1
04. juni 2008 af sigmund (Slettet)
Du har lavet en fejl et sted... Se her:
Vi har (x²/2-2x-2)*(3-x). Dette skrives som 3*(x²/2-2x-2)-x*(x²/2-2x-2). Der ganges ind i parenteserne: 3x²/2-6x-2-(x³/2-2x²-2x). Den sidste parentes ophæves: 3x²/2-6x-2-x³+2x²+2x. Leddene trækkes sammen: (3/2+2)x²-x³+(2-6)x-2 = (7/2)x²-x³-4x-2.
Var det dette, du søgte?
Vi har (x²/2-2x-2)*(3-x). Dette skrives som 3*(x²/2-2x-2)-x*(x²/2-2x-2). Der ganges ind i parenteserne: 3x²/2-6x-2-(x³/2-2x²-2x). Den sidste parentes ophæves: 3x²/2-6x-2-x³+2x²+2x. Leddene trækkes sammen: (3/2+2)x²-x³+(2-6)x-2 = (7/2)x²-x³-4x-2.
Var det dette, du søgte?
Svar #2
04. juni 2008 af peter lind
Jeg gætter på at du går for hurtigt frem. Hvis du skal gange paranteserne ud så gør det af 2 omgange. Først
(½x^2-2x-2)*3-(½x^2-2x-2)x=
fortsæt selv.
(½x^2-2x-2)*3-(½x^2-2x-2)x=
fortsæt selv.
Skriv et svar til: brøk-regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
