Matematik

Mat opg.

19. september 2004 af Anne P. (Slettet)
Hej, er der nogen, der kan bevise, at:
kvadratroden af 1-x = 1+½x ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2004 af frodo (Slettet)

det er det IKKE!

tag x=-3 som eksempel:
sqrt(1-(-3))=1+½(-3) <=>
2=-½
Og det ved alle jo at det IKKE passer.

Svar #2
19. september 2004 af Anne P. (Slettet)

Undskyld, jeg har misforstået opgaven.
Jeg skal bevise, at:
kvadratroden af 1-x ≈ 1+½x , når x går mod 0.

Svar #3
19. september 2004 af Anne P. (Slettet)

jeg prøver lige igen...

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2004 af frodo (Slettet)

okay hva'??

Svar #5
19. september 2004 af Anne P. (Slettet)

Undskyld, jeg har misforstået opgaven.
Jeg skal bevise, at:
kvadratroden af 1-x tilnærmelsesvis er 1+½x , når x går mod 0.

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2004 af frodo (Slettet)

kvdrod(1-x)-->kvdrod(1) for x-->0

og det samme gælder for det andet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2004 af frodo (Slettet)

eller ikke det samme, men noget tilsvarende..

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2004 af 404error (Slettet)

Hint: hvad er det approksimerende førstegradspolynomium for fkt.

f(x) = sqrt(1 - x)

i punktet (0, f(0))?

Svar #9
19. september 2004 af Anne P. (Slettet)

hej igen! Jeg har løst opgaven. :)
Men der er en anden opg som jeg ikke kan forstå, da jeg ikke får reultatet til at give det samme som facit...

Opgaven går ud på at jeg skal finde den kvadradiske approximation til den følgende funktion, hvor f(x)=(1-x)^5, x=0.

Og jeg skal bruge følgende formel:
f(x) er tilnærmelsesvis f(a)+f'(a)(x-a)+½f''(x-a)^2 , hvor x=a,
(x går mod a)

dvs. i dette tilfælde er a=0

facit skal være: (1-x)^5 er tilnærmelses 1+5x+10x^2

Svar #10
19. september 2004 af Anne P. (Slettet)

er der nogen, der kan løse den, for jeg kan IKKE...:(

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2004 af frodo (Slettet)

hvad er kvadratisk approksimation?

Svar #12
19. september 2004 af Anne P. (Slettet)

det viser formlen...

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2004 af frodo (Slettet)

skal du sætte f''(x-a) i anden eller kun (x-a)?

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. september 2004 af frodo (Slettet)

f'' er jo noget i tredje.. Så jeg kan heller ikke se hvordan det kangive det du siger det skal..

Svar #15
19. september 2004 af Anne P. (Slettet)

Ok...jeg ved ihvertfald, at jeg skal finde f'(x) og f''(x).

Jeg har fået det til

f(x) =(1+x)^5= 1+5x-5x^4+x^5
f'(x) =5-20x^3+5x^4= 5x^4-20x^3+5
f''(x)=20x^3-60x^2

Jeg ved ikke om det er regnet korrekt ud.....

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. september 2004 af frodo (Slettet)

jeg forstår ikke din udregning af f

Svar #17
19. september 2004 af Anne P. (Slettet)

ok...hvordan ville du finde f'(x) og f''(x) af f(x)=(1-x)^5 ???

Svar #18
19. september 2004 af Anne P. (Slettet)

undskyld, jeg mener...hvordan ville du finde f'(x) og f''(x) af f(x)=(1+x)^5 ???

Brugbart svar (0)

Svar #19
19. september 2004 af frodo (Slettet)

jeg ville bruge reglen om differentiation af en sammmensat funktion:
og jeg får:
f'(x)=-1*5(1-x)^4
f''(x)=-5*-1*a*(1-x)^3

Brugbart svar (0)

Svar #20
19. september 2004 af frodo (Slettet)

okay.. Så bliver alt til plus i stedet!!

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.