Matematik
Potensregression på lommeregner.
06. juni 2008 af
gulbeyaz (Slettet)
Jeg har et problem.
Jeg ved godt at potensregression er Powerregression på lommeregneren. I al fald hvis man har TI-84 Plus regnemaskinen. Men så står der for eksempelnår man har tastet nogle størrelser ind:
y= a*x^b
a= 43.94292126
b=1.492619402
r2=0.99935536384
r=0.999676767
hvad pokker er svaret så?
(Undskyld mit sprog :))
Jeg ved godt at potensregression er Powerregression på lommeregneren. I al fald hvis man har TI-84 Plus regnemaskinen. Men så står der for eksempelnår man har tastet nogle størrelser ind:
y= a*x^b
a= 43.94292126
b=1.492619402
r2=0.99935536384
r=0.999676767
hvad pokker er svaret så?
(Undskyld mit sprog :))
Svar #1
06. juni 2008 af gulbeyaz (Slettet)
Pas på den knald RØDE GUMMIBÅD..
lala.
jeg venter spændt på et svar :)
lala.
jeg venter spændt på et svar :)
Svar #3
06. juni 2008 af Sherwood (Slettet)
På dansk hedder formlen egentlig:
f(x)=bx^a
..så du skal huske at bytte om på a og b. Men når det er husket, indsætter du bare:
f(x)=43.94292126x^1.492619402
Nogle gange gør en afrunding af tallene det mere præcist. Det gør det nok også her. Især hvis dine data kun var med meget få decimaler. For så er præcist egentlig upræcist, hvis du forstår. ;)
f(x)=bx^a
..så du skal huske at bytte om på a og b. Men når det er husket, indsætter du bare:
f(x)=43.94292126x^1.492619402
Nogle gange gør en afrunding af tallene det mere præcist. Det gør det nok også her. Især hvis dine data kun var med meget få decimaler. For så er præcist egentlig upræcist, hvis du forstår. ;)
Skriv et svar til: Potensregression på lommeregner.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
