Matematik
Bevis for differentialligning
07. juni 2008 af
MiaMette (Slettet)
Jeg har prøvet at finde et bevis for flg:
For differentialligningen y' = ay + g(x) har den fuldstændige løsning f(x) = exp(-ax)*int g(x)*exp(ax) dx.
Et link eller en henvisning til en bog er fint.
For differentialligningen y' = ay + g(x) har den fuldstændige løsning f(x) = exp(-ax)*int g(x)*exp(ax) dx.
Et link eller en henvisning til en bog er fint.
Svar #1
07. juni 2008 af peter lind
Det nemmeste vil være at finde f'(x) og vise at det er det samme som a*f(x)+g(x). Dette viser ganske vist kun at det er en løsning ikke at det er den fuldstændige løsning. Det kræver en længere udledning for at vise det. Har du ikke en bog hvor det står?
Skriv et svar til: Bevis for differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
